Slangens måned – tid for blomstring

Iiiik – sa du slange?!?

For når du ser snok på solvarm stein så strammer stemmen seg fort i både pitch og tone.

Slangen – med sitt glatte skinn og kalde ytre – skremmer og frastøter.

Sommeren begynner i den kinesiske kalenderen 5. mai. Den første sommer-måneden er altså «slangens måned». Sommeren består foruten slangen også av hesten og geita.

Sommer!

Det er nå vi skal ut av vinter-hammen for godt! Bytte skinn som slangen. Vi skal åpne oss og ta i mot . Vi skal ta i mot sol og varme med den tandre, vinterbleke huden. Frem med lette, lyse klær og sandaler!

Å være ute får en annen betydning nå. Ute blir et behagelig og vakkert sted å oppholde seg.

Sommertiden tilhører ild-elementet

Nå skal vi møte det vidunderlige, lyse, aktive, svermeriske, blomstrende, varme ild-elementet.

Vi møter det både i oss og utenfor oss.

Kanskje blir det også brennende hett, stekende, kløende, betent, sårt, utbrent, allergisk, stressende eller manisk?

Elementene er ubehagelige når de er ubalanserte. Vi er nå inne i 20 år hvor ild-energien dominerer. Det betyr at både de harmoniske og de ubalanserte aspektene av ilden vil være mer synlige og tilgjengelige. Og innen Feng Shui vil ild være den mest lykkebringende energien nå.

Slangens eksistensielle tema

Slangens tema er å åpne seg og uttrykke sin indre varme – sin lidenskap og kjærlighet. Komme ut med det. Dette er selvsagt både skummelt og skremmende. For hva om man vrenger sjela si og blir støtt bort? Det er slangens store skrekk.

Slangen har det best når den er fri og åpen i sin kommunikasjon – og deler sin indre varme og entusiasme slik at andre kan føle den.

Ild-elementet kan plutselig flamme opp – bålet brøler før ilden roer seg igjen. Det kan ligge der lenge og ulme. Slik kan det også være med entusiasmen. Den flammer opp i et lyst øyeblikk, i det neste er den borte. Som en slange som umerkelig forsvinner blant lyng og gresstuster. Plutselig der. Plutselig borte.

I kinesisk tradisjon symboliserer slangen ellers visdom, påpasselighet, intuisjon, tiltrekning, intelligens og mystikk.

Slangen og tynntarmen

Slangen er knyttet til tynntarmen i tradisjonell kinesisk medisin – organet som tar i mot mageinnholdet, det som tidligere var mat, og rydder og sorterer i dette.

På det fysiske plan sorterer tynntarmen mageinnholdet til en ren og en uren del. Den rene delen blir næring for kroppen (blod) resten blir avfall (urin og avføring).

Eksistensielt handler denne prosessen om å skille det uvesentlige fra det vesentlige. Hva er essensielt – hva skal jeg ta til meg og nyttiggjøre meg og hva skal jeg la gå? Slik hjelper ild-organene hverandre, for hjertet og tynntarmen er partnere i ild-elementet. Hjertet er som en kommando-sentral hvor alle sanseintrykkene koordineres. Tynntarmen rydder og sorterer i det som presenteres for hjertet.

Hjertet er det viktigste organet i kroppen, det innerste, dyrebare og sårbare myke hjertet hvor sjelen bor. Sjelen er keiseren i kroppens rike. Rammes hjertet står det om livet. Derfor har kroppen mange mekanismer for å beskytte hjertet. Tynntarmens evige sorterings-jobb er en av disse. Når det vesentlige beholdes og det uvesentlige ryddes ut kan keiseren skinne fra tronen sin.

Mange av akupunkturpunktene som aktiviserer tynntarms – energien er derfor beroligende punkter. De skaper klarhet og brukes gjerne i forbindelse med behandling av angst, søvnproblemer og uro.

(Mer om hjertet kommer i juni, hestens måned.)

Ild-elementet og blomstring i slangens måned

Et annet uttrykk for ild-elementet ses i blomstringen – når blomstene åpner seg opp og folder seg ut i all sin tandre skjønnhet. Du kan bruke blomster for å aktivere ild-elementet enten som pynt i en vase eller fortrylle måltidet med spiselige blomster i din sommersalat eller på din kake. Det er bra for sjelen!

I løpet av slangens og hestens måned blomstrer det for fullt, det som spirte i dragens måned.

I Ild-elementet finner vi kjærligheten, muligheten for kontakt, befruktning og for at noe nytt kan oppstå.

Feng Shui

Ild-elementet finnes i også i våre omgivelser. Ut fra beregninger med kompasset kan jeg se hvor den gunstige ild-energien befinner seg i bygningen. Ild-energien er den mest lykkebringende i den 20-årssyklusen vi nå er inne i. Møblene og organiseringen av boligen ellers kan så tilrettelegges slik at gunstig energi kan flyte fritt. Dette bringer harmoni, hell og støtte til menneskene som bor i huset.

Man kan også aktivere ild-elementet for å forsterke livsområdet berømmelse og synlighet. Dette gjør man gjennom møblering, fargevalg og bruk av ulike symboler.

Ild-elementet kan enkelt aktiviseres med å bruke levende lys og blomster. Alltid vakkert!

Lurer du på om du har en slange i ditt kinesiske horoskop – da kan du plotte inn fødselsdataene dine her.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen