Slangens måned – tid for blomstring

slangens måned

Sommerens første måned i den kinesiske kalenderen begynner 5. mai og kalles «slangens måned». Sommeren regnes her å vare frem til til 5.8., og denne årstiden tilhører til ild-elementet.

Yang vokser i mai

Lys og varme representerer Yang. Nå blir dagene blir lysere, varmere og sola nærmer seg sitt høyeste punkt på himmelen. I dette stadiet av års-syklusen når Yang når sitt høyeste potensiale. I løpet av slangens måned kommer plantene til det stadiet der veksten stopper og blomstringen starter. Overført til menneskers livs-syklus tilsvarer det et sterkt stadium i livet hvor det unge mennesket når full modenhet og fysisk vekst stanser.

Redd for slanger?

Slangen har – med sitt glatte skinn – et kaldt ytre, og mange er redde for dem. Slangens psykologiske tematikk handler om å åpne seg opp og uttrykke sin indre varme – sin lidenskap og kjærlighet og den frykten man gjerne støter på i forbindelse med dette.

Slangen i kinesisk astrologi

I kinesisk tradisjon symboliserer slangen visdom, påpasselighet, intuisjon, tiltrekning, intelligens og mystikk.

Du har en slange i det kinesiske horoskopet ditt hvis du er født

 I slangens år (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

 I slangens måned (5.5. – 5.6.) eller

 på en slange-dag (må sjekkes i kinesisk kalender – ta kontakt med meg så kan jeg sjekke for deg)

 I slangens time (dette må også sjekkes i kinesisk kalender)

Du kan også ha flere slanger i horoskopet.

For «slanger» er det fint å øve seg på å være åpen i sin kommunikasjon – og å dele sin indre varme og entusiasme slik at andre kan føle den. For når slangen deler sitt indre ild-element vil den selv også føle seg mer støttet i sin kommunikasjon.

Ild-elementet

Et annet uttrykk for ild-elementet får vi gjennom blomstringen – når blomstene åpner seg og folder seg ut med all sin tandre skjønnhet. I Ild-elementet finner vi kjærligheten, muligheten for kontakt, befruktning og at noe nytt kan oppstå.

Sjelen bor i hjertet

Hjertet er det indre organet som tilhører ild-elementet. Her holder i følge kinesisk filosofi sjelen (Shen) til. Med vår tilstedeværelse mottar vi inntrykk fra verden omkring oss. Shen kan oppleves gjennom blikk, utstråling og glød.

I hjertet bærer vi vår indre ild, og gjennom vår hjerte-varme kan vi føle kjærlighet for, ha medfølelse med og knytte oss til andre mennesker.

Feng Shui

Ild-elementet finner vi også i våre omgivelser. Ut fra beregninger med kompass og kalender finner man hvor den gunstige ild-energien befinner seg i det spesifikke huset. Så kan man gjennom møblering og fargevalg tilrettelegge for at denne kan flyte fritt, skape harmoni og gi støtte til menneskene som bor i huset.

Man kan også aktivere ild-elementet for å forsterke livsområdet berømmelse og synlighet. Dette gjør man gjennom møblering, fargevalg og bruk av ulike symboler.

En enkel måte å aktivere ild-elementet i hjemmet er å ha levende lys og blomster på spisebordet. Dette kan bidra til en hyggelig stemning til måltidene.

Ønsker deg en god mai!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Scroll to Top