Slangens måned – tid for blomstring

slangens måned

Iiiik – sa du slange?!?

Ser snok på solvarm stein så strammer stemmen seg i både pitch og tone. Både hos den ene og den andre.

Slangen – med sitt glatte skinn og kalde ytre – skremmer og frastøter.

Sommeren begynner i den kinesiske kalenderen 6. mai. Den første sommer-måneden er altså «slangens måned». Sommeren består foruten slangen også av hesten og geita.

Sommer!

Det er nå vi skal ut av vinter-hammen for godt! Vi skal bytte skinn som slangen. Vi skal åpne oss og ta i mot . Ta i mot sol og varme med vår tandre, vinterbleke hud i slangens måned. Frem med lette, lyse klær og sandaler!

Å være ute får en annen betydning nå. Ute blir et behagelig og vakkert sted å oppholde seg.

Sommertiden tilhører ild-elementet.

Nå skal vi møte det vidunderlige, lyse, aktive, svermeriske, blomstrende, varme ild-elementet.

Vi møter det både i oss og utenfor oss.

Kanskje blir det også brennende hett, stekende, kløende, betent, sårt, utbrent, allergisk, stressende eller manisk?

Elementene er ubehagelige når de er ubalanserte.

Slangens eksistensielle tema

Slangens tema er å åpne seg og uttrykke sin indre varme – uttrykke lidenskap og kjærlighet. Komme ut med det. Dette er selvsagt både skummelt og skremmende. For hva om man vrenger sjela si og blir støtt bort? Det er slangens store skrekk.

Slangen har det best når den er fri og åpen i sin kommunikasjon – og deler sin indre varme og entusiasme slik at andre kan føle den.

Ild-elementet kan plutselig flamme opp – bålet brøler før ilden roer seg igjen og det kan ligge der lenge og ulme. Slik er det også med entusiasmen. Den flammer opp i et lyst øyeblikk, i det neste er den borte. Som en slange som umerkelig forsvinner blant lyng og gresstuster. Plutselig der. Plutselig borte.

I kinesisk tradisjon symboliserer slangen ellers visdom, påpasselighet, intuisjon, tiltrekning, intelligens og mystikk.

Slangen og tynntarmen

Slangen er knyttet til tynntarmen i tradisjonell kinesisk medisin – organet som tar i mot det som kommer fra magen og rydder og sorterer i dette.

På det fysiske plan sorterer tynntarmen mageinnholdet til en ren og en uren del. Den rene delen blir næring for kroppen (blod) resten blir avfall (urin og avføring).

Eksistensielt handler denne prosessen om å skille det uvesentlige fra det vesentlige. Dette avlaster også ild-organet hjertet, for hjertet og tynntarmen er partnere. Hjertet er som en kommando-sentral hvor alle sanseintrykkene koordineres. Tynntarmen rydder, sorterer og lar det uvestentlige passere.

Hjertet er det viktigste organet i kroppen, det innerste, dyrebare og sårbare myke hjertet hvor sjelen bor. Sjelen er keiseren i kroppens rike. Rammes hjertet står det om livet. Derfor har kroppen mange mekanismer for å beskytte hjertet. Tynntarmens evige sorterings-jobb er en av disse. Når det vesentlige beholdes og det uvesentlige ryddes ut kan keiseren skinne fra tronen sin.

Mange av akupunkturpunktene som aktiviserer tynntarms – energien er beroligende punkter. De skaper klarhet og brukes gjerne i forbindelse med behandling av angst, søvnproblemer og uro.

(Mer om hjertet kommer i juni, hestens måned.)

Ild-elementet og blomstring i slangens måned

Et annet uttrykk for ild-elementet ses i blomstringen – når blomstene åpner seg opp og folder seg ut i all sin tandre skjønnhet.

I løpet av slangens og hestens måned blomstrer det for fullt, det som spirte opp i dragens måned.

I Ild-elementet finner vi kjærligheten, muligheten for kontakt, befruktning og for at noe nytt kan oppstå.

Feng Shui

Ild-elementet finnes i også i våre omgivelser. Ut fra beregninger med kompasset kan jeg se hvor den gunstige ild-energien befinner seg i bygningen. Møblene og fargevalg kan så tilrettelegges slik at gunstig energi kan flyte fritt. Dette bringer harmoni, hell og støtte til menneskene som bor i huset.

Man kan også aktivere ild-elementet for å forsterke livsområdet berømmelse og synlighet. Dette gjør man gjennom møblering, fargevalg og bruk av ulike symboler.

Ild-elementet i kan enkelt aktiviseres med å bruke levende lys og blomster. Alltid vakkert!

Lurer du på om du har en slange i ditt kinesiske horoskop – da kan du plotte inn fødselsdataene dine her.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen