Oppskrift på løvetannpesto - spis ugresset! - Akupunktur med mer

Spis ugresset når det kommer!

Grønne blader som nå begynner å titte frem er næringsrike – fulle av vitaminer. Mat er best når den er kortreist og dette trenger vi nå etter en lang vinter! Selv om du har spist importert fersk frukt og grønnsaker i vinter kan du gjerne spise mer grønne blader i maten din nå på våren – lag for eksempel en omelett med spinat, en deilig frittata. Grønne blader styrker nemlig leveren og er blant annet bra for å bygge opp blodet i følge kinesisk dietterapi. Om vinteren trenger vi kraftigere mat, men nå i vårsesongen, kan vi spise lettere – for eksempel deilige salater!
Løvetann-blader har, slik vi ser det innen kinesisk medisin, en spesielt styrkende virkning for leveren og for blodet. Dette er, i følge kinesisk filosofi, spesielt viktig om våren, som tilhører tre-elementets sesong. Er man “blodfattig” kan man tørke bladene og drikke som te, dette anbefaler jeg for eksempel mange gravide. Teen smaker litt søtt og godt. I middelhavslandene selges løvetann-blader i matbutikken. De smaker litt bittert, og kan minne om rukkolasalat – prøv selv!
Løvetannblader og skvalderkål blir kjempegod pesto! Har du en hageflekk som skal lukes kan du slå to fluer i en smekk: både få gratis ingredienser til pesto og fint blomsterbed eller løvetannfri-plen.

Oppskrift løvetannpesto

4 fedd hvitløk
2 dl pistasjnøtter, valnøtter, skåldede mandler eller skrellede pistasjnøtter
2 dl løvetannblader, skvalderkålblader eller andre grønne, spiselige blader
1-2 dl olivenolje, ektra virgin
125 g revet parmesan
litt salt
et par dråper sitronsaft
Bland alt i en hurtigmikser eller med stavmikser hvis du har – eller knus det i en morter. Oppbevar på rent og pent glass i kjøleskap. Spis med pasta, ha på skiva, som tilbehør eller dressing.
Mer om hvilke spesifikke matvarer (utover løvetannpesto) som virker styrkende på blodet finner du i denne artikkelen