Høsten er metallets tid

Sommeren gikk i en fei og plutselig er høsten her igjen med skolestart, jakke og matpakke – tilbake til hverdagen!

Å finne frem til det som er dyrebart og verdifullt for oss er metallelementets dyd

Høsten tilhører metallelementet. En ganske annen energi enn ildelementets om sommeren! Metallelementets bevegelse konsoliderer oss, trekker oss inn og forbereder oss på vinter – og vi kan kvitte oss med det overflødige. Gjennom dette kan man også bli mer bevisst hva som egentlig er verdifullt. Hva er ditt «sølv og gull» ?

Mange synes høsten er litt trist og riktig nok: emosjonen sorg og tematikk omkring det å gi slipp hører til metallelementet. Årstidene kommer jo uansett om du liker det eller ikke. Den kineiskske filosofien viser oss hvordan vi kan forholde oss til disse forandringene.

Høsten med sin klare luft er metallelementets tid i den kinesiske kalenderen. Høsten består der av månedene august, sempember og oktober. De ulike månedene er oppkalt etter 12 ulike dyr som i horoskop representerer ulike egenskaper. Måneden august tilhører den tullete og morsomme apen, i september har vi den presise hanen og oktober er hundens måned. I et kinesisk horoskop har du 4 dyr. Hvilke disse er, hvilke elementer som er de beste for deg og hvordan du kan aktivere dem kan du få rede på gjennom kinesisk astrologi.

Metallelementet i kinesisk medisin

I kroppene våre er lungene, huden og tykktarmen knyttet til elementet metall. 

Enkle pusteøvelser som denne kan virke bevisstgjørende og skape kontakt med pusten: tell langsomt til fire på innpust, tell til fire mens du holder pusten, tell til fire mens du puster ut og igjen tell til fire mens du holder pusten før du puster inn igjen.

En annen aktuell øvelse kan være at du om kvelden før du skal sove tenker igjennom dagen og kjenner etter om det er noen leie følelser som henger igjen etter dagen som gikk. Er det noen som har såret deg, eller noe du ble oppskaket eller satt ut av? Kanskje du blir bevisst at noe du ikke trodde at var så viktig for deg faktisk betyr en del likevel? Eller at du kommer i kontakt med en gammel sorg over noe som skjedde for lenge siden?  Pust det ut og gi slipp! Du kan se for deg at du gir slipp like lett som bladene faller av treet om høsten. Pust inn og forestill deg at du puster inn den klare, rene høstlufta. Gjenta til du kjenner at du slipper taket. Bring nå tankene over på dine verdifulle kvaliteter eller tenk på en suksess du engang hadde. Sov godt!

Ubevisst kan man også gå rundt og holde pusten – det kan være gamle emosjonelle mønstre som handler om det med å ikke kunne ta plassen sin eller andre tema som kan bearbeides i en reading.

Tykktarmens oppgave er også som de fleste vel vet å gi slipp på det vi ikke lenger trenger –  kremt – først og fremst av mer materiell art. Forstoppelse og løs mage er tilstander man behandler med akupunktur.

Feng Shui 

Fargene til metallelementet er hvitt, grått og metallic, og formen er rund. Du kan aktivere metallelementet ved å integrere dette i interiør. På et personlig plan kan du bruke det i  klærne dine dersom du ønsker å aktivere det.  Å bruke smykker av edelt metall og gjerne med edle stener kan også virke aktiverende på metallelementet ditt. Hvilket element du bør aktivere i de ulike områdene i huset ditt kan jeg hjelpe deg med ved en Feng Shui konsultasjon.

Å rydde i gammelt rot og skrot og å gi slipp på det som ikke bringer deg glede er en perfekt ting å gjøre nå om høsten.  Å omgi seg kun med ting som man blir glad av å se på er en god forberedelse til vinterens innekos. Jeg er berømt og beryktet for min kjærlighet til å rydde. Trenger du hjelp til å komme i gang med oppryddingen – call me in!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen