Slik jobber jeg

Her er noen fortellinger fra min praksis – slik at du lettere kan forstå hvordan jeg jobber med akupunktur ved akutt og mer langvarige tematikk.

Akutt problem

Å jobbe med mennesker som terapeut er en prosess hvor impulser blir gitt og tatt i mot. Årsakene til at folk oppsøker meg for å få hjelp varierer. Noen ganger står jeg overfor et akutt problem hos en person som ellers er i fin form. Da kan det være at 1- 4 behandlinger er det som skal til.

Mindre motstand når man er stressa

En kvinne oppsøkte meg fordi hun hadde problemer med øynene. Hun hadde i en periode jobbet i et miljø hvor de hadde kuttet opp papir. Dette hadde gjort øynene hennes tørre og irriterte. Det gikk ikke over selv om det hadde gått noen uker siden hun hadde avsluttet arbeidet i det uheldige miljøet. Øyedråpene hun hadde fått av legen hjalp heller ikke. Hun var småbarnsmor og hun kranglet en del med mannen. Ut fra kinesisk medisin vet vi at slike livsutfordringer tærer på blod og yin-substansene i kroppen. Yin skal fukte, kjøle og nære vevet i kroppen. Kanskje var det de ekstra belastningene hun levde under som gjorde at hun ikke ble bra i øynene av seg selv? Hun fikk tre akupunkturbehandlinger og problemet forsvant.

Akutt nakke av å stå for mye på hodet

En dame i slutten 30 årene hadde begynt å trene yoga. Hun hadde lenge øvd seg (på egenhånd, uten yogalærer) på å stå på hodet og hadde endelig fått dette til. Lykkelig over å få til denne nye ferdigheten, sto hun ivrig på hodet mange ganger i løpet av en helg. Resultatet ble at musklene i nakken låste seg fullstendig. Hun klarte ikke snu på hodet og det var veldig vondt! Hun fikk tett oppfølging med klassisk akupunktur og øreakupunktur, som hun kombinerte med behandling hos kiropraktor. Etter første akupunkturbehandling avtok smertene slik at hun klarte å sove om natten, og etter noen behandlinger ble hun helt bra. Vi fikk begge stor respekt for hodestående yoga etter dette!

En dypere prosess

Andre ganger er det mer langvarige prosjekter som melder seg, hvor jeg blir trukket dypere inn i livet til den jeg behandler. Da gir jeg som regel behandling en gang i uka. Det fascinerer meg stadig å se hvordan akupunkturpunktene påvirker hele mennesket og hvordan det ser ut til at de helbreder – ikke bare på et fysisk plan, men også selve livet til den jeg behandler.

En kvinne tok kontakt med meg fordi hun hadde hørt at akupunktur kunne hjelpe ved PMS. Jeg bekreftet at jeg hadde god erfaring med det. Hun var ganske desperat da vi gikk i gang med akupunkturen. Hele sitt liv hatt hun hatt en ille PMS og var så deprimert  halve måneden at hun brukte lykkepille i den fasen av syklusen. Det var en løsning hun ikke var fornøyd med og hun så derfor etter alternativer. Kunne akupunktur være til hjelp?

Etterhvert som jeg behandlet henne ble vi bedre kjent. Det kom etterhvert frem at hun var i en veldig frustrende jobbsituasjon. Livssituasjonen for henne og mannen ble ytterligere komplisert av at han, som som nylig hadde flyttet hit fra et land i EU, ikke hadde jobb. Jeg brukte blant annet akupunkturpunkter for å bevege stagnert energi – som jo var til stede både fysisk og følelsesmessig i dette tilfellet. I tillegg brukte jeg punkter som kan virke beroligende og avspennende, samt punkter for den gynekologiske ubalansen.

Hun følte seg gradvis bedre og kjente at akupunktur var noe som gjorde henne godt og som hun ville forsette med. PMS-plagene ble gradvis lettere og til å leve med. Hun klarte også å forholde seg annerledes på jobben og klarte å si i fra om det hun opplevde som uholdbart – og dermed skjedde det endringer! Mannen hennes fikk til slutt den jobben de hadde drømt om og de gikk i gang med å forsøke å få barn.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen