Om å rydde seg en lettere hverdag

rydde

Velkommen tilbake!

Å rydde opp og holde det ryddig er en del av det å implementere Feng Shui i livet sitt – her får du vite mer om hvordan.

Håper du har hatt en god sommer! Hadde du sommerferie så håper jeg den var fin. Det er godt å lade ut og å lade opp. Få en slags restart. Etter ferien er det godt ha litt tid til å få vasket klær og komme i orden før hverdagen kommer.

Når man skal på ferie pakker man jo bare med seg de tingene man skal bruke i de ukene ferien varer. Og da pakker man bare med seg ting som funker: de gode favoritt-tingene og klærne som passer akkurat til denne sesongen og denne ferien. Resten blir liggende igjen hjemme. Kanskje noe av det som er deilig og befriende med å være på ferie er nettopp det å ha bare ha funksjonelle klær og ting rundt seg? Bare akkurat det du trenger der og da.

Lettere å være meg

Jeg prøver selv ut et nytt system for oppbevaring av klær for tiden. Systemet innebærer å ha få (30-40) sesong relaterte plagg tilgjengelig om gangen. Foreløpig resultat: det er mye enklere å være meg! Mindre grubling foran klesskapet, større variasjon i hva jeg faktisk bruker,  jeg tar bedre vare på klærne, verdsetter de plaggene jeg har og føler at jeg har nok. Anbefales!

Inntil for to generasjoner siden hadde de fleste altfor lite. De følte seg ufrie. To verdenskriger med mangel på både mat og annet satte mange traumatiske spor. Man reparerte, sydde om, byttet og sparte på absolutt alt.

Vårt problem nå derimot, er at vi har for mye. Det blir rot og kaos. Vi drukner i ting, og vi mister friheten og oversikten vår på den måten. Det er mulig å gi slipp uten å være styrt av frykt. Sørg for å ha nyttige og bra ting som du virkelig elsker. Kvitt deg med resten! Da blir det mer plass til sjelen din og det som er godt og riktig for deg. 

Høsten er den beste tida for å rydde opp

August og september er de beste rydde – og gi slipp – månedene (siden de hører til metall-elementet). Finn fram favoritt-tingene og klærne dine, «gullet» ditt om du vil – hold fast ved det. Oppbevar det med den kjærligheten det fortjener og si «takk og farvel» til resten! Du kommer til å føle deg lettere, friere og hverdagen blir enklere. Garantert! 

Å rydde opp er en del av det å implementere god Feng Shui i livet sitt. 

P.S. Hvis du synes opprydding virker uoverkommelig fordi det er rot og kaos overalt så er mitt å tips begynne med et område (en skuff, et skap, en hylle eller kanskje et helt rom) først. Gjerne et sted du bruker hver dag. Du kommer til å digge det – fordi det føles lettere …og etterhvert vil du få mot og inspirasjon til å utvide sonen med orden. Ryddighet smitter – bare prøv! 

 

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Scroll to Top