Om å rydde seg en lettere hverdag

rydde

Velkommen tilbake!

Å rydde deg gjennom rot og kaos er første punkt når du skal gå i gang med Feng Shui-magi. Her får du vite mer om hvorfor det er viktig og hvordan du kan skape mer orden, letthet og struktur i livet ditt.

Håper du har hatt en god sommer! Hadde du sommerferie så håper jeg den var fin. Det er godt å lade ut og å lade opp. Få en slags restart. Etter ferien er det godt ha litt tid til å få vasket klær og komme i orden før hverdagen kommer.

Når man skal på ferie pakker man jo bare med seg de tingene man skal bruke i de ukene ferien varer. Og da pakker man bare med seg ting som funker: de gode favoritt-tingene og klærne som passer akkurat til denne sesongen og denne ferien. Resten blir liggende igjen hjemme. Kanskje noe av det som er deilig og befriende med å være på ferie er nettopp det å bare ha funksjonelle klær og ting rundt seg? Bare akkurat det du trenger der og da. Kanskje livet kunne være mer sånn?

2 systemer som gjør det lettere å være meg

Jeg har latt meg inspirere av ulike system for ryddig og oppbevaring gjennom årene. Dette er det jeg har funnet som har fungert best over tid:

  • Kapselgarderobe (capsule wardrobe) går ut på å ha ca 30-40 sesong-relaterte plagg tilgjengelig om gangen. Alle plagg kan brukes om hverandre og passer sammen. Hver sesong byttes klærne ut. Så når høsten kommer finner jeg fram høstklær og pakker bort sommerklærne. Min variant er ikke perfekt etter alle «oppskriftene» man finner om capsule wardrobe på google – jeg bruker den grunnleggende ideen. Den fungerer! Resultat: Det ble mye enklere å være meg! Mindre grubling foran klesskapet og større variasjon i hva jeg faktisk bruker. Jeg tar bedre vare på klærne, verdsetter de plaggene jeg har. Jeg har oversikt og føler at jeg har nok. Jeg får bedre tid. Anbefales!
  • Marie Kondo-metoden har stått seg over tid og er etter mine begreper helt genial. Den systematiske metoden for opprydding som går ut på å beholde det som «sparks Joy» gjør det gøy å rydde. Systemet for oppbevaring i bokser og skuffer som gir meg øyeblikkelig oversikt over hva jeg har av ting og klær. Dette har fungert som ei kule for meg. Marie snakker også om det japanske begrepet Kurashi. Det går ut på å visualisere hvordan du vil bruke tiden din FØR du begynner en opprydding. Det er en slags «mini-Feng Shui» du kan gjøre for deg selv.

Tør å skape det du vil ha

Inntil for to generasjoner siden hadde de fleste altfor lite. De følte seg ufrie. To verdenskriger med mangel på både mat og annet satte mange traumatiske spor. Man reparerte, sydde om, byttet og sparte på absolutt alt.

Vårt problem nå derimot, er at vi har for mye. Det blir rot og kaos. Vi drukner i ting, og vi mister friheten og oversikten vår på den måten. 

Til tross for tidligere generasjoners erfaring så kan det være mulig å gi slipp uten å være styrt av frykt. Men vi kan likevel lære av tidligere generasjoner om utnyttelse av resurser og gjenvinning. Ha kjærlighet til tingene! Sørg for å ha nyttige og bra ting som du virkelig elsker. Lån boka og kjør en Marie Kondo prosess, behold det essensielle og kvitt deg med resten. Gi bort, selg og lever til Fretex! Da blir det mer plass til sjelen din og det som er godt og riktig for deg. 

Å rydde opp er første steg til å implementere god Feng Shui i livet ditt. Hell og lykke vil følge – du vil nå målene dine og komme i gang med det livet du ønsker deg.

Høsten er den beste tida for å rydde opp

August og september er de beste rydde – og gi slipp – månedene (siden de hører til metall-elementet). Finn fram favoritt-tingene og klærne dine, «gullet» ditt om du vil – hold fast ved det. Oppbevar det med den kjærligheten det fortjener og si «takk og farvel» til resten! Du kommer til å føle deg lettere, friere og hverdagen blir enklere. Garantert! 

P.S. Hvis du synes opprydding virker uoverkommelig fordi det er rot og kaos overalt så er mitt å tips begynne med et område (en skuff, et skap, en hylle eller kanskje et helt rom) først. Gjerne et sted du bruker hver dag. Du kommer til å digge det – fordi det føles lettere …og etterhvert vil du få mot og inspirasjon til å utvide sonen med orden. Ryddighet smitter – bare prøv! 

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen