Sommersolverv i hestens måned

sommersolverv

Måneden som utgjør de 4 ukene rundt sommersolverv heter «hestens måned» i den kinesiske kalenderen. Det er ild-elementets tid. Det er lyst og det er varmt! Plantene strekker seg opp – opp – opp, så langt de kan komme mot midtsommer-sola høyt der oppe på himmelen. Yang har vokst seg større for hver dag siden midtvinter, gjennom hele våren og inn i sommeren – og midt i hestens måned når den høydepunktet.

Sommersolverv og balanse mellom ild og vann

Sommersolverv representerer tiden for maksimal Yang – det blir ikke lysere enn det er nå. Naturens vekst når sitt klimaks. Etter dette følger modning og tilbaketrekning. Sterk Yang trenger forankring og støtte fra Yin for å være harmonisk, og dette symboliserer hesten: den er sterk og rask (Yang kvalitet), samtidig har den et mildt, sensitivt og vennlig vesen (Yin kvalitet).

På denne tiden kan vi integrere denne balansen i oss. Vi kan fokusere på skape en trygg støtte (Yin) for vår egen harmoniske sjelelige utfoldelse, kjærlighet og blomstring (Yang).

Akupunktur i hestens måned

Med akupunktur vil dette være en spesielt god tid for å behandle ubalanser mellom ild- elementet (som tilsvarer hjerte-energien) og vann-elementet (som tilsvarer nyre-energien). Da tenker man på tilstander som: angst, søvnproblemer, allergi, hetetokter ved overgangsalder m.m.

Enkel Feng Shui som booster ild-elementet

Bruk ild-elementet for å skape litt ekstra høytids-følelse rundt måltidet: tenn lys og ha blomster på bordet! Dette kan bli et fortryllende vakkert lite rituale som kan være med på å skape ro rundt måltidet. Kanskje kan det også oppstå noen ekstra hyggelige og inspirerte samtaler?

Ønsker deg  en deilig, balansert sommer!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen