Sommersolverv i hestens måned

sommersolverv

Måneden som utgjør de 4 ukene rundt sommersolverv heter «hestens måned» i den kinesiske kalenderen. Det er ild-elementets tid. Det er lyst og det er varmt! Denne energiens bevegelse er oppover. Plantene strekker seg opp – opp – opp, så langt de kan komme mot midtsommer-sola høyt der oppe på himmelen.

Yang har vokst seg større for hver dag siden midtvinter, gjennom hele våren og inn i sommeren – og midt i hestens måned nås høydepunktet: sommersolverv.

Vekst frem mot sommersolverv

Sommersolverv representerer tiden for maksimal Yang – det blir ikke lysere enn det er nå. Naturens vekst når sitt klimaks.

Lett tilgjengelige Yang-krefter frem mot sommersolverv kan benyttes til å plante noe. Og da mener jeg både det å så fysiske frø i jorda som når du dyrker salat i kjøkkenhagen, men også å avklare drømmer, ønsker og intensjoner. Hvilken retning vil du at livet skal ta? Har du et prosjekt du vil sette i gang? Det kan få en ekstra dytt de siste Yang-ukene før sommersolverv.

Etter sommersolverv begynner Yin-halvåret med modning og tilbaketrekning.

Sommeren blir roligere i andre del av hestens måned. Hesten er det av de tolv dyrene i den kinesiske zodiaken som er mest Yang. Men alle dyrene har noen skjulte, indre ressurser. Det kalles «Hidden stems» i kinesisk astrologi. Inni hesten finner vi Yin. Og årets hest består av metall som er et Yin element. Dermed har 2024-hesten en del Yin kvaliteter. Selv om hesten og årstiden i seg selv er Yang.

Sterk Yang trenger forankring og støtte fra Yin for å være harmonisk, og dette symboliserer hesten: den er sterk og rask (Yang kvalitet), samtidig har den et mildt, sensitivt og vennlig indre vesen (Yin kvalitet).

I denne tiden kan vi integrere denne balansen i oss. Vi kan fokusere på skape en trygg støtte (Yin) for vår egen harmoniske sjelelige utfoldelse, kjærlighet og blomstring (Yang).

Hestens måned – hjertets tid

Med balanse mellom Yin og Yang blir det lettere å være langsomt tilstede og nyte den eventyrlige tiden rundt midtsommeren og de lyse nettene. Hesten tilhører hjertet – der hvor sjelen bor. Det indre organet som sanser. Som føler og elsker. Og som om næres av det sanselige, av skjønnhet og poesi.

Åpne hjertet og nyt sommeren, Yess – det er sommer!

«Jeg elsker stemmene som strømmer ut og det er natt 

før de forsvinner litt og blir til latter


Jeg elsker når luften dirrer av torden 

før striregnet kommer stormende mot jorden


Når heten trykker, fuktig og klam, 

og alle de gale menesker stikker hodene sine fram


Jeg digger beatet som dunker nedenfra cafeen 

mens jeg ligger her og tenker at du er pen


Da er det sommer og ingen ting er pes, 

det ekke no stress, jeg bare sitter her og tenker

Yess – det er sommer og ingenting er pes, 

det ekke no stress, jeg bare sitter her og tenker…»

Folk og Røvere 

Akupunktur i hestens måned

Med godt tilgjengelig Yang og ild-energi er det gunstig å harmonere hete-tilstander i kroppen.

Hete-tilstander er for eksempel: urinveisinfeksjon, angst, søvnproblemer, pollenallergi og hetetokter ved overgangsalder

Innen akupunktur er det å jobbe med ubalansene før det manifesterer seg som sykdom forebyggende behandling. Slik blir du mer motstandsdyktig. Både mot ting i tiden og livets utfordringer.

Enkel Feng Shui som booster ild-elementet

Du kan bruke ild-elementet for å skape litt ekstra høytids-følelse til måltidet: tenn lys og ha blomster på bordet! Dette kan bli et fortryllende vakkert lite rituale som kan være med på å skape ro rundt måltidet. Kanskje kan det gi fokus og matro til barnefamilien. Server gjerne spiselige blomster som pynt. Dette kan bringe hjerte-energien frem, innby til hjerte-varme, undring og inspirerte samtaler.

Ønsker deg  en deilig sommer!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen