Sommersolverv i hestens måned

sommersolverv

Måneden som utgjør ukene før og etter sommersolverv  kalles «hestens måned» i den kinesiske kalenderen. Det er ild-elementets tid  vi er inne i nå i den kinesiske kalenderen. Blomster som overalt folder ut sin tandre skjønnhet er et uttrykk for dette.  

Sommersolverv og balanse mellom ild og vann

Sommersolverv representerer tiden for maksimal Yang – det blir ikke lysere enn det er nå. Naturens vekst har nådd sitt høydepunkt. Sterk Yang trenger forankring og støtte fra Yin for å være harmonisk, og dette symboliserer hesten: den er sterk og rask (Yang kvalitet), samtidig har den et mildt, sensitivt og vennlige vesen (Yin kvalitet).

På denne tiden kan vi integrere denne balansen i oss. Vi kan fokusere på skape en trygg støtte (Yin) for vår egen harmoniske sjelelige utfoldelse, kjærlighet og blomstring (Yang).

Med akupunktur vil dette være en spesielt god tid for å behandle ubalanser mellom ild- elementet (som tilsvarer hjerte-energien) og vann-elementet (som tilsvarer nyre-energien). Da tenker man på tilstander som: angst, søvnproblemer, allergi, hetetokter ved overgangsalder m.m.

Enkel Feng Shui som booster ild-elementet

Bruk ild-elementet for å skape litt ekstra høytids-følelse rundt måltidet: tenn lys og ha blomster på bordet! Dette kan bli et fortryllende vakkert lite rituale som kan være med på å skape ro rundt måltidet. Matro er godt for fordøyelsen. Kanskje kan det også oppstå noen ekstra hyggelige og inspirerte samtaler?

Ønsker deg  en deilig, balansert sommer!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Scroll to Top