Svangerskapskvalme

Akupunktur benyttes for å lindre kvalme og brekninger i svangerskapet

Gravid og kvalm ?

Hvis du er gravid og kvalm er du ikke alene om det! Kvalme, brekninger og oppkast er det vanligste ubehaget tidlig i svangerskapet. Mellom 70 og 85% av gravide kvinner opplever kvalme, halvparten av alle gravide kaster opp. Ekstrem svangerskapskvalme (hyperemesis) rammer heldigvis bare 1% av de gravide. Vanligvis  oppstår kvalme gjerne 2-3 uker etter uteblitt menstruasjon og reduseres ofte fra ca 12. svangerskapsuke når kroppen begynner å tilpasse seg sin nye tilstand som gravid. Kvalmen kan også vare lengre eller komme tilbake senere i svangerskapet.

Akupunkturbehandling ved svangerskapskvalme

I nasjonale retningslinjer er (og dermed i den norske legemiddelhåndboka) er akupunktur nevnt som en behandling som kan hjelpe ved svangerskapskvalme. Dette er fordi akupunktur gjennom forskning har vist seg effektiv mot kvalme. Mange leger og jordmødre anbefaler akupunktur til gravide, og mange gravide ønsker ikke å ta piller. Dermed er akupunktur et fint behandlingsalternativ. Det går også an å trykke på akupunkturpuntkter selv (akupressur) og dette kan jeg lære deg.

Individuell behandling – alltid best

Innen tradisjonell kinesisk akupunktur foretas alltid en individuell diagnostisering før de meste effektive punktene punktene velges og nålene settes. Slik er det også ved svangerskapskvalme. For å finne de mest effektive punktene vil jeg gjerne vite når på døgnet du er mest plaget – hva som gjør kvalmen bedre eller verre – om du er sensitiv for lukter – hva du klarer å spise – hvordan du har det emosjonelt  osv. Dette er altså for å kunne danne meg et helhetlig bilde av tilstanden. Jeg kjenner også på pulsen og ser på tungen som en del av diagnostiseringen.

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide med akupunktur. Jeg har lært meg mye om dette fagfeltet gjennom videreutdanning og i min praksis med spesielt fokus på gravide siden 2005. Vi vet gjennom både erfaring og forskning at dette er en trygg behandlingsform for deg og for barnet i magen.

Finn en ledig time som passer for deg!

Jeg har timer på dagtid og på ettermiddag/kveld. Ta en titt på min online timebestilling!

 

 

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips