Hvis du er gravid og kvalm er du ikke alene om det! Kvalme, brekninger og oppkast er det vanligste ubehaget tidlig i svangerskapet. Mellom 70 og 85% av gravide kvinner opplever kvalme, halvparten av alle gravide kaster opp. Ekstrem svangerskapskvalme (hyperemesis) rammer 1% av de gravide. Vanligvis oppstår kvalmen gjerne 2-3 uker etter uteblitt menstruasjon og den reduseres ofte fra ca 12. svangerskapsuke når kroppen begynner å tilpasse seg sin nye tilstand som gravid. Kvalmen kan også vare lengre eller komme tilbake senere i svangerskapet.

Akupunkturbehandling ved svangerskapskvalme

I nasjonale retningslinjer og dermed i den norske legemiddelhåndboka, er akupunktur nevnt som behandling ved svangerskapskvalme. Leger og jordmødre kan derfor trygt anbefale dette. Siden akupunktur er medikament-fri behandling er det et særlig fint behandlingsalternativ for gravide. Det går også an å trykke på akupunkturpuntkter selv (akupressur), eventuelt ved hjelp av seabands eller Zpikes. Akupressur i minst 10 minutter tre ganger om dagen har i forsning vist betydelig nedgang i kvalme og antall brekninger hos gravide. Er du i tvil om hvordan du gjør dette kan jeg vise deg det.

Individuell behandling – alltid best

Innen tradisjonell kinesisk akupunktur foretas alltid en individuell diagnostisering før de meste effektive punktene punktene velges og nålene settes. Slik er det også ved svangerskapskvalme. For å finne de mest effektive punktene vil jeg gjerne vite når på døgnet du er mest plaget – hva som gjør kvalmen bedre eller verre – om du er sensitiv for lukter – hva du klarer å spise – hvordan du har det emosjonelt  osv. Dette er altså for å kunne danne meg et helhetlig bilde av tilstanden. Jeg kjenner også på pulsen og ser på tungen som en del av diagnostiseringen.

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide med akupunktur. Jeg har lært meg mye om dette fagfeltet gjennom videreutdanning og i min praksis med spesielt fokus på gravide siden 2005. Vi vet gjennom både erfaring og forskning at dette er en trygg behandlingsform for deg og for barnet i magen.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Rull til toppen