Akupressur

  Akupressur er behandling du kan gjøre selv. Lær deg grunnteknikk og litt om punktene – og kom i gang!  

Akupressur – akupunktur uten nåler

Akupressur er behandling du kan gjøre selv – på deg selv eller på andre. Å trykke på akupunkturpunktene gir en noe mildere effekt enn om man setter nål i dem – men det kan likevel være svært virkningsfullt. Dette kan også være fint å bruke på barn, som ofte reagerer raskere og sterkere enn voksne på akupunkturpunkter. Likevel er det viktig at du vet litt om når du ikke skal bruke visse punkter – noen av punktene bør for eksempel brukes med forsiktighet på gravide.

Når du treffer et punkt kjennes det litt ømmere enn i det omkringliggende vevet – dette forteller jeg mer om i videoen – bli med å se! Her er en liten introduksjonsvideo om akupressur:

Pollenallergi?

….eller «bare» forkjøla? Her viser jeg punkter som kan lindre kløende øyne og rennende nese. Prøv selv!

Kvalme

Lindre kvalme uansett hva årsaken er. Det er forsket mye på virkningen av dette punktet. Reisesyke hos barn og voksne, svangerskapskvalme, eller som bivirkning av medisinsk behandling. Prøv å trykke på PC6!

Akupressur under fødsel

Akupressur kan være til hjelp under fødsel. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på at akupressur før og under fødselen virkelig kan bidra til å få fortgang i sakene og dempe smerter. Dette kan du lære via nett.