Akupressur – akupunktur uten nåler

Akupressur er behandling du kan gjøre selv – på deg selv eller på andre. Å trykke på akupunkturpunktene gir en noe mildere effekt enn om man setter nål i dem – men det kan likevel være svært virkningsfullt. Dette kan også være fint å bruke på barn, som ofte reagerer raskere og sterkere enn voksne på akupunkturpunkter. Likevel er det viktig at du vet litt om når du ikke skal bruke visse punkter – noen av punktene bør for eksempel brukes med forsiktighet på gravide.

Når du treffer et punkt kjennes det litt ømmere enn i det omkringliggende vevet – dette forteller jeg mer om i videoen – bli med å se! Her er en liten introduksjonsvideo om akupressur hvor jeg forteller om et punkt som heter LI4. Det er mye brukt mot smerter, forkjølelse …og forstoppelse.

Pollenallergi?

Her viser jeg punkter som kan lindre kløende øyne og rennende nese. Akupressur velges og brukes i forhold til de symptomene du har så dette kan du bruke både når du har pollenallergi og om du har forkjølelse. Prøv selv! Les artikkel om pollenallergi her 

Kvalme

Lindre kvalme uansett hva årsaken er, bilsyke, svangerskapskvalme, bivirkning av medikamenter, eller bare omgangsyke. Det er forsket mye på virkningen av dette punktet som heter PC6. I Helsedirektoratets Nasjonale retningslinjer slås det fast at akupunktur har dokumentert effekt ved kjemoterapi- og anestesiindusert kvalme. Kanskje kan det redusere kvalme også for deg? Prøv å trykke på PC6! Les denne artikkelen om svangerskapskvalme 

Vil du lære å gjøre akupressur som passer akkurat for deg?

Akupressur kan gjøres når du er på farten, i heisen på bussen eller mens du ser en film. Eller du kan bruke dette ved leggetid hvis du trenger å roe deg ned om kvelden. Du kan gjøre dette på deg selv eller barnet ditt som et daglig rituale i en periode.

Det finnes ca 400 akupunkturpunkter på kroppen. Hvis du ønsker individuell veiledning for å lære deg å bruke de punktene som kanskje kan hjelpe deg aller best kan du booke en veiledning med meg, jeg tilbyr undervisning i akupressur på nett. Dette kan du bestille på min online booking.

Akupressur under fødsel

Akupressur kan være til hjelp under fødsel. Jeg underviser akupressur på Doulaskolen.  Gjennom studenter har jeg fått mange gode tilbakemeldinger på hvordan at akupressur før og under fødselen virkelig bidrar til å få fortgang i sakene og demper smerter. Jeg har laget et lite kurs på e-post som er beregnet på at den fødendes partner skal kunne hjelpe til under fødselen. Jeg kaller det «mannekurs for enklere fødsel».

Zpikes – akupressurplaster

Det finnes eget norskprodusert plaster som er utviklet spesielt for å stimulere punktet LI4 da folk med kroniske, revmatiske smerter har oppdaget fordelen ved medikament-fri smertelindring. Her er link til Zpike sin hjemmeside. Ta gjerne en titt.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Scroll to Top