Akupressur – akupunktur uten nåler

Akupressur er behandling du kan gjøre selv – på deg selv eller på andre. Å trykke på akupunkturpunktene gir en noe mildere effekt enn om man setter nål i dem – men det kan likevel være svært virkningsfullt. Dette kan også være fint å bruke på barn, som ofte reagerer raskere og sterkere enn voksne på akupunkturpunkter. Likevel er det viktig at du vet litt om når du ikke skal bruke visse punkter – noen av punktene bør for eksempel brukes med forsiktighet på gravide.

Når du treffer et punkt kjennes det litt ømmere enn i det omkringliggende vevet – dette forteller jeg mer om i videoen – bli med å se! Her er en liten introduksjonsvideo om akupressur:

Pollenallergi?

….eller «bare» forkjøla? Her viser jeg punkter som kan lindre kløende øyne og rennende nese. Prøv selv! Les artikkel om pollenallergi her 

Kvalme

Lindre kvalme uansett hva årsaken er. Det er forsket mye på virkningen av dette punktet. Reisesyke hos barn og voksne, svangerskapskvalme, eller som bivirkning av medisinsk behandling. Prøv å trykke på PC6! Les denne artikkelen om svangerskapskvalme 

Akupressur under fødsel

Akupressur kan være til hjelp under fødsel. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på at akupressur før og under fødselen virkelig kan bidra til å få fortgang i sakene og dempe smerter. Jeg har laget et lite kurs som er beregnet på at den fødendes partner skal kunne hjelpe til under fødselen. Jeg kaller det «mannekurs for enklere fødsel». Dette kan du lære via nett.

Zpikes – akupressurplaster

Det finnes eget norskprodusert plaster som er utviklet spesielt for å stimulere punktet LI4 da folk med kroniske, revmatiske smerter har oppdaget fordelen ved medikament-fri smertelindring. Her er link til Zpike sin hjemmeside. Ta gjerne en titt.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Rull til toppen