Akupunktur ved luftveisinfeksjoner, bihulebetennelse og broniktt

Jeg tar utgangspunkt i tilstanden du er i når jeg behandler forkjølelser og luftveisinfeksjoner som bihulebetennelse og bronkitt med akupunktur. Har du f.eks. en halsbetennelse med feber vil jeg benytte andre akupunkturpunkter enn hvis du er frossen, har rennende nese og leddsmerter. Hvordan hosten høres ut kan også være med på å fortelle meg hvilke punkter som er de mest effektive ved akkurat din tilstand her og nå. Symptomene ved luftveisinfeksjoner varierer en del og det er viktig å ta rede på detaljene for å kunne gi den beste behandlingen.

Akupunkturbehandling tidlig i forløpet

Hvis du får akupunktur i løpet av de første dagene, mens forkjølelsen holder på å bryte ut vil jeg  bruke akupunkturpunkter som tar sikte på å mobilisere motstandskraften og stanse forkjølelsen du brygger på.

Drikk riktig for din tilstand

  • Har man luftveisinfeksjon med mye eller seigt slim (snørr eller hoste)  bør man unngå melk og melkeprodukter og passe på å drikke mye da dette bidrar til at slimet lettere løsner. Du kan gjerne tilsette litt sitron i vannet.
  • Er du frossen anbefaler jeg varmende ingefær-te: la en bit ingefær koke ca 20 minutter før du drikker evt med honning.
  • Føler du deg varm anbefaler jeg peppermyte-te som virker kjølende

Bihulebetennelse eller vedvarende hoste

Bihulebetennelse eller bronkitt er også tilstander hvor man gjerne kan benytte akupunktur. Mens du har en aktiv infeksjon ønsker jeg helst å behandle to ganger i uka. Du kan få akupunktur mens du tar antibiotika eller tar andre medikamenter. Mange kommer til akupunkturbehandling fordi de har tatt flere antibiotikakurer uten å bli helt bra. Etter en heftig influensa eller bronkitt kan man bli ganske sliten. Mange kan bli nedkjørte av antibiotika også. Da vil jeg benytte styrkende akupunkturpunkter for å få deg tilbake i rute. Behandling en gang i uka eller annen hver uke vil da være aktuelt.

Gjentatte luftveisinfeksjoner og akupunktur

Akupunktur kan benyttes for å forebygge gjentatte luftveisinfeksjoner. Det vil da dreie seg om å styrke det vi innen kinesisk medisin kaller for “forsvarsenergien” i kroppen. Dette tilsvarer immunforsvaret ditt eller motstandskraften du har mot infeksjoner. Forsvarsenergien har ulike «underleverandører» og jeg vil vurdere hvem av dem som svikter og forsøke å rette opp i den underliggende ubalansen. Mage-energien spiller en viktig rolle og likeledes nyre-energien og lunge-energien. Jeg vurderer da individuelt hvorfor du får gjentatte infeksjoner og legger behandlingen opp deretter. Ofte vil det følge med slitenhet som kan arte seg på forskjellige måter ved nedsatt motstandskraft. Man vil ofte merke en bedring i energi nivået i løpet av behandlingen. Ved en slik tilstand behandles det gjerne en gang i uken over en periode.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Få tre tips mot pollenallergi!

Naturlig og bivrikningsfritt 

akupunktur og pollenallergi

Hurra! Din e-post adresse har blitt registrert

Skroll til toppen