Luftveisinfeksjoner og akupunktur

Hvis du harker og hoster, har tette bihuler, tett nese, føler deg slapp og pjusk… Altså: hvis du rett og slett hangler etter luftveisinfeksjoner som influensa, covid eller hva det nå er… Ja, så vil jeg bare si: kom deg til akupunktur!

Dette har jeg svært god erfaring med!

Slik foregår det

Når du kommer til akupunktur hos meg vil jeg vurdere tilstanden din individuelt. Jeg vil finne ut spesifikt hvilke symptomer du har. Grunnen til dette er at hvis du har en halsbetennelse vil jeg benytte andre akupunkturpunkter enn hvis du er frossen, har stiv nakke og rennende nese. Derfor må det litt detektivarbeid til. Som en del av dette arbeidet kjenner jeg også på pulsen på en spesiell måte og ser på tungen. Det er med på å fortelle meg hvilke punkter som kan fungere best for å styrke akkurat deg. Dermed kan du få energien din tilbake. Målet er å styrke kroppen din slik at den kan hamle opp med sykdommen.

Akupunktur kan benyttes både i det akutte stadiet, når du hangler etter sykdom og for å styrke motstandskraften når du «får alt som går».

Akupunkturbehandling tidlig i forløpet

Hvis du får akupunktur i løpet av de første dagene, mens forkjølelsen holder på å bryte ut vil jeg  bruke akupunkturpunkter som tar sikte på å mobilisere motstandskraften og stanse forkjølelsen som du brygger på. Da kan det også være aktuelt å benytte cupping.

Tidlig i forløpet av en forkjølelse kan du gjerne drikke urte-te som egenbehandling. Her kan du lese mer om hvilke urter som kan være til hjelp, kost du bør unngå og andre ting du kan gjøre selv.

Bihulebetennelse, bronkitt eller vedvarende hoste

Bihulebetennelse eller bronkitt er også tilstander hvor man gjerne kan benytte akupunktur, ja det vil jeg virkelig anbefale! Særlig når luftveisinfeksjonene trekker ut i tid. Akupunktur kan kanskje gi deg den ekstra lille boosten som gjør at kroppen endelig klarer å hamle opp.

Du kan få akupunktur mens du tar antibiotika eller tar andre medikamenter. Mange kommer til akupunkturbehandling fordi de har tatt flere antibiotikakurer uten å bli helt bra.

Etter en heftig influensa eller bronkitt kan man bli ganske sliten. Mange kan bli nedkjørte av antibiotika også. Da vil jeg benytte styrkende akupunkturpunkter for å få deg tilbake i rute.

Når du «får alt som går»

Akupunktur kan også benyttes for å forebygge tilbakefall eller gjentatte luftveisinfeksjoner – altså når du «får alt som går». Da må vi bygge opp energien.

Det vil da dreie seg om å styrke det vi innen kinesisk medisin kaller for “kroppens forsvarsenergi” (wei qi) . Dette utgjør motstandskraften du har mot infeksjoner. Forsvarsenergien har ulike «underleverandører» og jeg vil vurdere hvem av dem som svikter. Dermed kan jeg jobbe med å rette opp i den underliggende ubalansen.

Mage-energien spiller en viktig rolle, likeledes nyre-energien og lunge-energien.

Jeg vurderer da individuelt hvorfor du får gjentatte infeksjoner og legger behandlingen opp deretter.

Ofte vil det følge med slitenhet som kan arte seg på forskjellige måter ved nedsatt motstandskraft. Man vil ofte merke en bedring i energinivået i løpet av behandlingen.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Få tre tips mot pollenallergi!

Naturlig og bivrikningsfritt 

akupunktur og pollenallergi

Hurra! Din e-post adresse har blitt registrert

Skroll til toppen