Pollenallergi – litt om akupunktur og hva du kan gjøre selv

Det er forskjellige grunner til at folk oppsøker akupunktur ved pollenallergi:

1)  De ønsker en naturlig og bivirknngsfri behandling som stimulerer kroppen til ordne opp selv
2)  De tåler allergmedisiner dårlig – blir trøtte og slappe eller den virker ikke så bra
3)  De opplever at allergien eskalerer og ønsker å snu trenden

Siden våren foreløbig er både kald og våt er det fremdeles mulig å forebygge årets pollensesong!

Akupunktur er alltid en individuell behandling og ulike ubalanser kan ligge til grunn ved allergi. Er du først og fremst slapp og sliten er det et annet ubalanse enn med en allergi-tilstand men masse KLØE og irritasjon

Hvis du først og fremst har kløe og irritasjon ( dvs for mye Yang) kan det være at du trenger å styrke Yin (Vi akupnktører tenker alltid på hva som kan opprette balansen mellom yin og yang)  Da vil jeg velge akupunktur-punkter som demper yang og styrker Yin. Det er mye du kan gjøre selv også! For eksempel kan du spise mat som styrker Yin for å motvirke ubalansen og kanskje kunne redusere på pollenplagene? Når det er full fart med pollenplagene må man legge breisida til for å dempe disse symptomene. Mange av mine pasienter forteller at de opplever at dette bidrar til at plagene gradvis blir mildere år for år. 

Te av hylleblomst, jernurt, mynte og/eller grønn te kan du gjerne drikke i sesong for å dempe plagene.

Kom gjerne med spørsmål om akupunkturbehandling og pollenallergi enten det gjelder behandling av plager i sesongen eller forebyggende behandling før sesongen!

Det er herlig å kunne fryde seg over at det endelig blir varmere i været uten å være plaget med rennende nese, kløe, slapphet og nyseanfall! Ha en god vår og sommer!

Her kan du følge med på pollenspredningen:http://www.pollenvarslingen.no

Mat som styrker Yin og fjerner Hete

Akupunktur og pollenallergi

Tre tips mot pollenallergi