Pollenallergi - hvem bruker akupunktur og hva kan det hjelpe med?

Pollenallergi – akupunktur, hvem passer det for?  

 Det er som regel tre grunner til at folk oppsøker akupunktur ved pollenallergi:

1)  Du ønsker en naturlig og bivirkningsfri behandling som stimulerer kroppen til å ordne opp selv.
2)  Du tåler medikamenter mot allergi dårlig – blir trøtt og slapp eller føler at de ikke har så god effekt.
3)  Du opplever at det blir mer allergi fra år til år og ønsker å snu trenden.

Kanskje er det en eller to av grunnene som er viktige, eller litt av alle tre. 

Har du Yin eller Yang type pollenallergi ?

Akupunktur er alltid en individuell behandling, og ulike ubalanser kan ligge til grunn ved allergi. Er du først og fremst plaget med å være slapp og sliten er det en annen ubalanse enn en allergi-tilstand med masse kløe og irritasjon. Innen akupunktur er vi opptatte av hvordan plagen oppleves. Dette er en forutsetning for å kunne gi den beste behandlingen.

Hvis det er kløe og irritasjon (dvs for mye Yang) som dominerer tilstanden du er i kan det være at du trenger å styrke Yin. Yin kjøler og roer ned. Da vil jeg velge akupunktur-punkter som gjør nettopp det. Det er mye du kan gjøre selv også for å motvirke ubalansene som ligger bak allergien. For eksempel kan du spise mat som styrker Yin (se link nedenfor). Te av hylleblomst, jernurt, mynte og/eller grønn te kan du gjerne drikke i sesong for å dempe de akutte plagene.

Akutt lindring i pollen-sesongen

Når det er full fart med pollenspredning fokuserer man på å dempe symptomene. Mange forteller at symptomene lindres akutt av akupunktur, og ønsker å komme to ganger i uka den perioden det er ekstra mye pollen i lufta. I mine 15 år som akupunktør har jeg også hørt mange fortelle at de opplever at akupunkturen bidrar til at plagene gradvis blir mildere år for år. 

Kom gjerne med spørsmål om akupunkturbehandling og pollenallergi enten det gjelder behandling av plager i sesongen eller forebyggende behandling før sesongen!

Ha en god vår og sommer!

Her kan du følge med på pollenspredningen:http://www.pollenvarslingen.no

Mat som styrker Yin og fjerner Hete

Akupunktur og pollenallergi

Tre tips mot pollenallergi