God Feng Shui for babyer

Feng shui for babyer

Hva er god Feng Shui for babyer?

«Jeg er i gang med å ordne seng til babyen og skal kjøpe inn sengetøy, tepper og sånt, men hva er egentlig god Feng Shui for babyer ? Hvilke farger synes du skal jeg bruke?» spurte en pasient meg for en stund siden. Morsomt spørsmål!

Babyer trenger minst mulig

Babyer og småbarn trenger først og fremst beskyttelse og bekreftelse. I kinesisk medisin sier man at de tre første månedene i et menneskes liv er «all about Po». Po er den kroppslige delen av sjelen vår og hos en nyfødte trenger denne spesiell bekreftelse. Denne delen av oss er knyttet til pusten og til den taktile sansen, altså føle-sansen som sitter i huden. Etter å ha vært omgitt av 37 grader varmt fostervann i mors liv skal barnet nå lære å kjenne sin avgrensing mot resten av verden. Dette gjør man gjennom berøring. Hudkontakt og babymassasje er derfor god Feng Shui for babyer! Vi vet jo at babyer som ikke får kos, bekreftelse og hudkontakt faktisk dør – så dette er et viktig grunnleggende behov hos de aller minste. Babyers temperaturregulering er dessuten umoden så de trenger også å beskyttes mot vind og kulde om vinteren, og sol og overoppheting på sommeren. Å være i en bæresele hvor det er varmt og trygt og hvor babyen hører hjerteslag og andre lyder som den kjenner igjen fra fosterlivet er kanskje den beste Feng Shui for små babyer!

Babyfarger til babyer

Når det gjelder fargevalg så anbefaler jeg lyse, duse farger for babyer og småbarn. Dette gjelder både klær og omgivelser. Det heter jo «babyrosa» og «babyblått» og det er ikke uten grunn. Blått var frem til 1800 tallet Jomfru Marias farge (altså en jentefarge) mens rosa var farge for riddere (og dermed en guttefage). Det er ikke så viktig om det er rosa eller blått til henholdsvis jente og gutt, men viktig at fargene som passer best for babyer er lyse pastellfarger. Dette fordi lyse farger er en mildere stimuli enn sterke farger.

Omgivelsene ellers bør selvsagt være passelig varme og trygge når babyen begynner å bevege seg. For babyer passer det fint med duse farger og myke tekstiler. Etterhvert som utforskertrangen våkner mer kan det være spennende med objekter med sterke fager på. Å se på en rød myk ball, kan gi en halvt års gammel baby lyst til å øve på de bevegelsene som etterhvert skal bli til at hen senere reiser seg og går. Klærne bør være myke og lette å bevege seg i.

Innen antroposofien (som steinerskolen er en del av) har de en vakker praksis med å henge et farget silkestoff over babyens seng slik at den ligger og ser opp i det når den ligger på ryggen. Stoffet er malt med lyse farger med blått og rosa, eller «himmelfarger» – slike man kan se på himmelen ved soloppgang og solnedgang. Det sies å være beroligende for babyen å se på slike farger fordi det minner dem om hvor de kommer fra.

Hvilken spesiell farge er best for akkurat ditt barn ?

Innen Feng Shui kan man også finne ut hvilke av de fem elementer elementer (tre, ild, jord, metall, vann) som er de mest lykkebringende eller gunstige for det enkelte individ. De ulike fargene er assosiert med ulike elementer. Dermed kan man finne fram til de fagene som er de mest støttende for akkurat ditt barn. Du kan også få rede på andre måter å aktivere elementene på som fritidsaktiviteter, hvilket kjæledyr som passer best og mye annet moro! Synes du dette høres spennende ut så kan du lese mer her.

Passe masse stimuli

Man bør være litt obs på summen av stimuli som barn i dag blir utsatt for og se det litt i sammenheng med vårt biologiske design. Hvis vi går en generasjon tilbake ble babyer utsatt for mye færre og mildere stimuli enn i dag. Tenk bare på hva dagens babyer sine besteforeldre opplevde. Ikke særlig mye! Ingen bilturer, ingen handlevogner med babysete, ingen IKEA-tur, ingen TV, kanskje i høyden en radio. Med en kanal. Vi skal ikke lengre enn to generasjoner tilbake før det var mange som ikke hadde elektrisk strøm heller, men vokste opp i lyset fra parafinlamper. Det må ha vært ganske annen hverdag. Også for babyer! Dermed er dagens babyer mye mer utsatt for å bli overstimulert enn det de var tidligere generasjoner. Man bør derfor være obs på babyers behov for nok hvile og ro for å fordøye inntrykkene de får. De trenger å kjenne på tilstedeværelsen uten at det nødvendigvis er så mye som foregår.

Når mor og far har det bra er det god Feng Shui for babyer !

Det aller viktigste for babyer er altså å få omsorg og kjærlig kontakt med sine foreldre. Jo bedre foreldrene har det, jo bedre har babyen det. Derfor er det vel så viktig at viktig at de voksne sørger for god feng Shui for seg selv i sine omgivelser. Hvis du ikke er fornøyd med sånn som dere har det hjemme kan jeg gjerne komme og hjelpe deg.

Ta kontakt med meg på 913 88 595 eller post@vibeke.klev.no dersom du har spørsmål om Feng Shui eller vil bestille en konsultasjon.

Feng shui kan også brukes for å style bolig før salg

Dersom du lurer på hvordan akupunktur kan benyttes på barn sjekk ut min FAQ om akupunktur og barn!

Les også mer om akupunktur for gravideakupressur under fødsel eller Feng Shui !

Oktober 2018 skal jeg holde kurs i Feng Shui – les mer mer om det her

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen