Sommer: ild-elementets tid

sommer

Det er snart St.Hans, den lyseste tiden på året. Den store sommervarmen har enda ikke slått til, men plutselig er sommerheten her og da kan noen triks for å kjøle seg ned være gode å ha på lur.

Den mørke og kalde årstiden representerer yin mens den lyse og varme årstiden representerer yang. I følge den kinesiske kalenderen er juni hestens måned. Uttrykket i en kraftfullt galoperende hest er et godt bilde på yang-kreftene vi ser utfolde seg i naturen nå. Solen er i sitt høyeste senit. Plantene strekker seg mot solen og blomstrer – det er sommer!

Dette er ild-elementets tid. Ilden varmer, inspirerer og opplyser oss, men det kan bli for mye av det gode også – man kan bli sliten og utbrent.

Et av de indre organene som assosieres med ild-elementet i kinesisk medisin er hjertet. I denne tradisjon ser vi det slik at de indre organene både har fysiske, emosjonelle og spirituelle aspekter.  Hjerte-energien er ofte involvert ved søvnproblemer som mange sliter med på denne årstiden.

Akupunktur kan ha fin effekt på søvnplager.

Ha en riktig god sommer!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen