Akupunktur

Akupunktur kan bidra til at du føler du deg sunnere, roligere og sterkere…

Det som skaper harmoni og balanse i naturen skaper også balanse i oss – siden vi er en del av naturen. Dette er utgangspunktet for filosofien bak akupunkturen. Yin, Yang og de fem elementer, og danner grunnlaget i tradisjonell kinesisk filosofi og medisin.

Akupunkturbehandling vil alltid være individuell da alle mennesker er unike. 

Hvordan er det å få akupunktur ?

akupunktur er beroligende - man slapper godt av under behandlingen

«Men… stikke nåler i kroppen er ikke det vondt?» spør ofte de som ikke har fått akupunktur før. Mens de som har fått slik behandling tidligere er ikke så opptatte av det. De vet at det føles avslappende og deilig i de 20 minuttene de ligger på benken med nålene. Og at det å sette de tynne nålene går helt greit.

Man kan kjenner at det skjer «ting» i kroppen i de 20 minuttene mens nålene virker. At det prikker litt her, at det stråler litt der …at kroppen blir tung, slapper av og nesten sovner…eller rett og slett sover litt.

Den avslappende følelsen og fysiske velbehaget varer en stund etter at nålene er tatt ut. Akupunktur virker generelt beroligende og mange opplever at det demper stress.

Hvor mange behandlinger trengs?

Noen føler seg umiddelbart bedre rett etter behandlingen, for andre kan bedringen komme dagen etter eller etter noen behandlinger. Ved akutte tilstander kan det være nok med et 2-3 behandlinger. For langvarige tilstander kan oppfølging en gang i uka over en periode være nødvendig. Ofte blir det en merkbar endring i tilstanden etter 4-6 ganger. Det bygges gradvis opp mer overskudd. Dette kjenner du både på kroppen, i følelser og på psyken.

Akupunktøren gjør mer enn å sette nåler: cupping og varme er eksempler teknikker som også brukes på punktene. Dette velges ut fra indikasjon i følge tradisjonell kinesisk medisin. Du kan også få individuelle råd og tips om kosthold og livsstil som kan hjelpe for akkurat deg og din tilstand.

Akupunktur og moderne medisin

Akupunktur er helhetlig behandling

Akupunktur utfyller det tilbudet vi i Norge får i det offentlige helsevesenet. Ved mer enn 30 tilstander i kliniske Norske retningslinjer og veiledere anbefales akupunktur.

Går du regelmessig til behandling over en periode kan det medføre at du ønsker å trappe ned på eller avslutte medikamentbruk. Du skal ikke slutte med medikamenter uten videre, dette må skje i samråd med lege.

Jeg er også offentlig godkjent sykepleier og samarbeider gjerne med leger og annet helsepersonell, og jeg forteller deg når jeg synes du bør går til legen.

Helhetlig behandling 

Filosofien i tradisjonell kinesisk medisin forklarer at «Qi» eller «energien» i kroppen er bakenforliggende både ved ved våre fysiske og emosjonelle tilstander. Nålene påvirker denne energien og dermed virker akupunktur både på kropp og sjel.

At behandlingen er helhetlig innebærer bedring på flere områder. Mange opplever reduserte plager for annet enn det de opprinnelig kom for. Fordøyelsen kan bli bedre i forbindelse med behandling av bihulebetennelse for eksempel, eller nattesvette kan forsvinne mens man får behandling for angst.

Helhetlig behandling innebærer både fysiske, følelsesmessige og spirituelle aspekter av mennesket. Hvor du er på et eksistensielt plan livet ditt og hvordan du har det. Ubalanser kan vise seg på alle områder. Derfor setter jeg av god tid til behandling (90 min. første gang 60 min. oppfølging) og har kun en pasient til behandling om gangen. Jeg vil ha mulighet til samtale.

Akupunkturen aktiverer kroppens egne ressurser og stimulerer den til helbredelse. Derfor er det heller ingen bivirkninger – utover at man noen ganger kan få et lite blåmerke og at man gjerne kan bli «litt salig» rett etterpå.

Les mer om min bakgrunn

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen