Akupunktur til barn FAQ

Gjør akupunktur vondt for barnet?

Ved behandling av barn er skånsom teknikk med nålene spesielt viktig. Jeg bruker veldig tynne nåler når jeg gir akupunktur til barn. Nålene er i seg selv ikke vonde når de blir satt. Det er naturlig at barnet er litt usikker ved første behandling. Jeg som akupunktør og du som foreldre kan sammen bygge opp trygghet rundt behandlingen. Bruker man litt tid til litt undring og lek underveis pleier isen fort å blir brutt. Da går akupunkturbehandling til barn fint, også til små barn. Noen barn synes det kan være stas å få en liten premie etterpå, for andre er ikke det så viktig.

Hvordan foregår akupunktur til barn?

Hos små barn setter vi nålen, stimulerer punktet og tar den ut rett etterpå. Barn trenger få punkter – det er vanlig å benytte 2- 3 akupunkturpunkt pr. behandling. Når barna blir litt større kan de ligge med nålene like mange minutter som de er år gamle.  Det vil si at en 5 åring ligger med nålene i 5 minutter, en 7 åring i 7 min osv. Under behandlingen kan barnet etter eget ønske ligge på behandlingsbenken, sitte på stol eller sitte på fanget til dem som følger dem.

Ved hvilke tilstander hos barn er det vanlig å benytte akupunktur?

Akupunktur er et helhetlig medisinsk system hvor behandling av alle slags sykdommer er omtalt. I vesten brukes denne behandlingen til barn mest i forbindelse med:

 • Allergi
 • Astma
 • Enurese (sengevæting)
 • Fordøyelsesproblemer (forstoppelse eller diare)
 • Halsbetennelser
 • Hyppige luftveisinfeksjoner
 • Kolikk
 • Søvnproblemer, uro
 • Tics
 • Urinveisinfeksjoner
 • Ørebetennelser

Kan akupunktur være farlig eller ha bivirkninger?

Akupunktur er en trygg behandlingsform når det utøves av en som har utdannelse. Den som gir akupunktur til barn under 16 år bør i tillegg til grunnutdanning ha en videreutdanning i emnet.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Det vil variere litt med hvilken sykdom man vil ha behandling for og med tilstand barnet har. Noen sykdommer (f.eks. akutte infeksjoner) kan kanskje trenge 3-6 behandlinger, andre tilstander kan trenge lengre tid. Innen akupunkturen ser vi det slik at noen barn har masse energi. Disse barna klarer å hamle opp med sykdommen selv bare de får litt hjelp av et 2 – 3 behandlinger. Hos andre barn vil akupunkturen rette seg mot å  bygge opp barnets energi. Det tar ofte litt lengre tid. Akutte tilstander behandler man gjerne to ganger i uka hvis det er mulig, mer langvarige tilstander behandles gjerne en gang i uka.

Kan barnet ta annen medisin mens det får akupunktur?

Man kan fint ta annen medisin parallelt med akupunkturbehandlingen.

Kan akupunkturen forstyrre annen behandling?

Nei, tvert i mot – min erfaring er at akupunktur ser ut til å hjelpe kroppen å bli fortere frisk, slik at medisin (f.eks. antibiotika) kan virke bedre. Det hender også at man kan trappe ned på eller slutte med medisin (som f.eks. allergimedisin). Akupunktur kan være et godt supplement til fysikalsk behandling f.eks. ved cerebral parese

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Skroll til toppen