Akupunktur ved karpalt tunellsyndrom

behandling både for deg som er gravid og for deg som ikke er det

Karpalt tunellsyndrom

Karpalt tunellsyndrom er en tilstand som oppstår som følge av at en nerve i underarmen (medianusnerven) blir delvis klemt av. Det fører til at hendene og fingeren kjennes numne, det kan prikke og dovne bort. Tilstanden kan bli så smertefull at det forstyrrer søvnen. Det kan være vanskelig å gripe med fingrene og å bruke hendene. Den ene eller begge hendene kan rammes, vanligst i tommel, peke – og langefinger. I området der nerven passerer håndleddet er det anatomisk sett litt trangt. Overbelasting (som bruk av pc, mye gitarspilling osv.) kan irritere og dermed oppstår betennelsestilstander og vevet hovner litt opp. Dette gir økt press på nerven og plagene oppstår.

En plage for gravide

Når man er gravid er det vanlig å bli litt hoven i kroppen og dette kan være med på å sette nerven i klem – og dermed oppstår karpalt tunellsyndrom. Tilstanden er stort sett ufarlig for gravide, selv om den kan være smertefull. Det pleier å gå over etter fødselen.

Akupunktur kan hjelpe

Akupunktur kan etter min erfaring være et godt, bivirkningsfritt alternativ for denne tilstanden. Akupunktur er trygg behandling for den gravide og barnet i magen I behandlingen benytter man både lokale akupunkturpunkter og punkter for å dempe den generelle hovenheten i kroppen. 

Finn en ledig time som passer for deg!

Jeg har timer på dagtid og kveld/ettermiddag. Ta en titt på min online timebestilling!

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips