Modningsakupunktur

Akupupnktur i forkant av fødsel – for bedre fødsel og barseltid

Modningsakupunktur – for bedre fødsel

Modningsakupunktur er akupunktur for gravide som gis i forkant av fødselen. Dette hjelper deg til å få det beste utgangspunktet for en god fødselsopplevelse.

Akupunktur støtter kroppen

Modningsakupunktur støtter kvinnekroppens forberedelse til å føde. 

Fordi jeg jobber helhetlig med tradisjonell kinesisk medisin tar god tid til å lytte til deg. Ubehag og plager tas på alvor og behandlingen legges opp individuelt.

 Når jeg gir denne behandlingen bruker jeg bl.a. akupunkturpunkter som forskning viser at bidrar til mykere, mer moden mormunn og at fødselen går raskere (derav navnet modningsakupunktur).

Jeg bruker også akupunkturpunkter som i følge tradisjonell kinesisk medisin bygger opp energi (qi) og overskudd frem mot fødsel. Det finnes også enge punkter som brukes for å bidra til at babyen ligger seg i riktig leie. Andre fysiske eller psykiske plager (som søvnproblemer, halsbrann, uro, smerter i bekkenet osv.)  behandles samtidig med at du får modningsakupunktur. Når man er uthvilt og opplagt er man bedre rustet til å gjennomføre en god fødsel. Les om hvordan akupunktur kan hjelpe gravide!

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide med akupunktur. Jeg har lært meg mye om dette fagfeltet gjennom vå fordype meg på akupunkturbehandling av gravide siden 2005. Vi vet gjennom både erfaring og forskning at dette er en trygg behandlingsform for deg og for barnet i magen.

 

Mange ønsker å benytte akupunktur som smertelindring under fødsel og vil gjerne gjøre seg kjent med behandlingsformen i forkant av fødselen.

Modningsakupunktur – slik foregår det

Man begynner gjerne med modningsakupunktur fra svangerskapsuke 36, og man kan også gå i gang med behandlingen nærmere fødselen. De to siste ukene før termin benyttes ofte akupunkturpunkter som stimulerer kroppen til selv å sette i gang fødsel når den er klar for det.

Kan man sette i gang fødsel med akupunktur?

Dersom du er på overtid kan akupunktur være til hjelp for å stimulere kroppen til selv å sette i gang fødselen. Forskning viser at de som har fått modningsakupunktur har mindre sannsynlighet for overtid. Ved overtid kan du også benytte akupressur selv hjemme, og jeg kan lære deg hvilke punkter du eller partneren din bør trykke på. 

Finn en ledig time som passer for deg!

Jeg har timer på dagtid alle ukedager unntatt onsdag. På tirsdag og torsdag har jeg ettermiddagstimer. Ta en titt på min online timebestilling!