Modningsakupunktur - akupunktur for en bedre fødsel

Modningsakupunktur

Akupupnktur i forkant av fødsel

– for bedre fødsel og barseltid

Modningsakupunktur – for bedre fødsel

Modningsakupunktur er akupunktur for gravide som gis i forkant av fødselen. Dette hjelper deg til å få det beste utgangspunktet for en god fødselsopplevelse.

Akupunktur støtter kroppen

Modningsakupunktur støtter kvinnekroppens forberedelse til å føde. Når jeg gir denne behandlingen bruker jeg bl.a. akupunkturpunkter som vi vet gjennom forskning at bidrar til mykere, mer moden mormunn at fødselen går raskere (derav navnet modningsakupunktur). Fordi jeg jobber helhetlig tar god tid til å lytte til deg. Ubehag og plager tas på alvor. Jeg bruker også akupunkturpunkter som bidrar til å bygge opp energi og overskudd frem mot fødsel, sørger for at babyen har det bra og ligger i riktig leie m.v. Andre fysiske eller psykiske plager (som søvnproblemer, halsbrann, uro, smerter i bekkenet osv.)  behandles samtidig med at du får modningsakupunktur. Når man er uthvilt og opplagt er man bedre rustet til å gjennomføre en god fødsel. Les om hvordan akupunktur kan hjelpe gravide!

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide med akupunktur. Jeg har lært meg mye om dette fagfeltet gjennom videreutdanning og i min praksis med spesielt fokus på gravide siden 2005. Vi vet gjennom både erfaring og forskning at dette er en trygg behandlingsform for deg og for barnet i magen.

Mange ønsker å benytte akupunktur som smertelindring under fødsel og vil gjerne gjøre seg kjent med behandlingsformen i forkant av fødselen.

Modningsakupunktur – slik foregår det

Man kan begynne med modningsakupunktur fra svangerskapsuke 35, og kan også starte behandlingen nærmere fødselen. De to siste ukene før termin benyttes ofte akupunkturpunkter som stimulerer til å sette igang fødsel når kroppen er klar for det.

Kan man sette i gang fødsel med akupunktur?

Dersom du er på overtid kan akupunktur være til hjelp for å stimulere kroppen til å sette igang fødselen. Forskning viser at de som har fått modningsakupunktur har mindre sannsynlighet for overtid. Ved overtid kan du også benytte akupressur selv hjemme, og jeg kan lære deg hvilke punkter du eller partneren din bør trykke på.

Lær å trykke på føde-punktene på nett – la partneren hjelpe deg!

Jeg underviser akupressur på Doulaskolen. Akupressur er behandling man selv kan gjøre hjemme. De mange gode tilbakemeldingene fra doulaer på akupressurens effekt under fødsel har inspirert meg til å lage et lite nettkurs for fødekvinnens partner. Partneren kan dermed få redskap til å hjelpe deg under fødsel – du får lindring og babyen en bedre fødsel Vinn- vinn -vinn!

Facebookgruppe for gravide

Gjennom de 13 årene jeg har jobbet som akupunktør har jeg gang på gang sett høygravide kvinner blomstre opp og få det bedre når de gjennomgår akupunkturbehandling! Når en kvinne går inn i fødselen med et overskudd så er hun også bedre i stand til å ta deg av barnet sitt, til amming og å tilpasse deg morsrollen på andre måter. Dette har inspirert meg til å lage Facebookgruppen «Vibekes gravide gudinner» – der jeg deler gode tips for gravide fra kinesisk medisin. Alle gravide er hjertelig velkomne dit!

Finn en ledig time som passer for deg!

Jeg har timer på dagtid alle ukedager unntatt onsdag. På tirsdag og torsdag har jeg ettermiddagstimer. Ta en titt på min online timebestilling!

Forskning viser at man får en en bedre fødsel

Akupunktur bygger på en medisinsk tradisjon som er flere tusen år gammel. I klassiske tekster om kinesisk medisin finner vi omtalt forebyggende behandling av gravide og hvordan akupunktører hjelper til ved fødsel. (1) I vår tid har det blitt gjennomført flere forskningsstudier som viser at forebyggende behandling med akupunktur har en gunstig effekt på fødselen. Forskning gjennomført ved et tysk universitetsykehus (2) viser at fødselsforberedende akupunktur fører til at fødselen går nesten to timer fortere. Studien fastslår også at livmormunnen viser større grad av modenhet, at riene blir mer effektive  og at det dermed er mindre bruk av riestimulerende medisin når man har fått denne behandlingen. Jordmødre fra New Zealand rapporterer også om færre tilfeller av keisersnitt, mindre bruk av epidural bedøvelse og færre fødsler som må settes i gang. (3) Akupunktur er en ikke-medikamentell behandlingsform, og den er derfor velegnet for gravide. Forskning viser også at akupunktur er trygt for barnet i magen. (3) Forskning gjennomført ved Tønsberg sykehus og ved Rikshospitalet (5) viser at akupunktur virker smertelindrende under fødsel. (4) Kildehenvisninger: 1) Elisabeth Rochant de la Vallèe (2007) Pregnancy and gestation in chinese classical texts 2) Geburtsh Frauenheilk 2000; 60: 513-518 Georg Thieme Verlag Stuttgart – New York 3) Debra Betts (2006) Acupuncture For Prebirth Tretatment: an observational study of its use in midwifery practice. Medical Acupuncture 17 (3):16-19 4) Raskere fødsel med akupunktur i Dagens medisin: http://www.dagensmedisin.no/nyheter/raskere-fodsel-med-akupunktur/