Lite melk eller brystbetennelse

Akupunktur og amming

Amming er ikke alltid like enkelt. Ønsket om å amme barnet sitt og ikke få det til kan gi en lei følelse av å ikke strekke til.

Lite morsmelkproduksjon

Innen akupunkturen ser vi flere årsaker til for lite morsmelksproduksjon. Faktorer som stort blodtap (mer enn 500 ml) under fødselen, eller en lang og krevende fødsel kan slite deg ut slik at du produserer for lite melk. Det kan også være andre årsaker til liten melkeproduksjon. Da er melken gjerne tynn og vannaktig, og det er ingen brystspreng.

Akupunktur ved denne tilstanden vil være styrkende og nærende. Den som ammer bør prøve å få nok søvn og å få i seg næringsrik mat. Med en nyfødt i huset kan det være en utfordring å få tid til å spise og drikke nok, men god næring er viktig – også for mor! Likeledes med hvile og søvn.

Akupunktur og brystbetennelse

Ved brystbetennelse med tilstoppede melkeganger kjennes brystene store, harde og ømme. Det kan være vondt å amme, ikke uvanlig kjennes strålende smerter innover i brystet. Stress og frustrasjon gjør det gjerne værre. Problemet kan være i ett eller i begge bryst.

Blir melken stående i de tilstoppede melkegangene lenge kan man til slutt føle seg sjuk og få feber. Brystet må tømmes for at tilstanden skal gå over. Man kan håndmelke og massere for nå morsmelka ut.

Dette er typiske problemer når man begynner å amme, men brystbetennelse kan også oppstå når ammingen er etablert. Mange er i en slik situasjon sensitive for trekk eller kulde. Noen har fortalt meg at de får brystbennelse av å gå uten votter, eller til og med av å hente ut kalde ting fra fryseren.

Ved denne tilstanden er det nok melk, men den “flyter” ikke som den skal og kommer altså ikke ut. Akupunkturbehandlingen vil derfor ved denne tilstanden rette seg mot å bevege på energien generelt i kroppen.

Behandlingen

Akupunktur kan være en fin og effektiv hjelp ved disse tilstandene og man trenger ikke bekymre seg for at det kommer virkestoffer fra behandlingen i melka. Vestlig medisin har ofte lite å tilby utover antibiotika, som kan være nødvendig for å roe ned en alvorlig brystbetennelse. Ved ammeproblemer behandler man vanligvis 2 ganger pr. uke. Effekten pleier å komme relativt raskt. Min erfaring er at akupunktur kan være en fin hjelp ved disse tilstandene.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen