Akupunktur og amming

Brystbetennelse eller lite morsmelk – akupunktur kan være verd et forsøk!

Akupunktur ved lite melk eller brystbetennelse

Amming er ikke alltid like enkelt. Ønsket om å amme barnet sitt og ikke få det til kan gi en lei følelse av å ikke strekke til. Problemet kan enten være lite melk eller brystbetennelse. Akupunktur kan være til hjelp ved begge disse tilstandene.

Lite melk

Innen akupunkturen ser vi på blodet som en styrkende og nærende substans. «Blodet nærer qi (kroppens energi) og qi beveger blodet» heter det. Blodet anses som en særlig viktig del av kvinners fysiologi – spesielt i forbindelse med graviditet og fødsel. Blodet danner også grunnlaget for morsmelk. Ved akupunkturbehandling av denne tilstanden benyttes derfor punkter som virker styrkende, nærende og som bygger opp blodet.

Ved lite melk anbefales det å spise mat som er spesielt styrkende for blodet. Du finner mer om blodstyrkende mat her.

Akupunktur og brystbetennelse

Ved brystbetennelse med tilstoppede melkeganger kjennes brystene store, harde og ømme. Det kan være vondt å amme, ikke uvanlig kjennes strålende smerter innover i brystet. Stress og frustrasjon følger ofte med denne tilstanden. Problemet kan være i ett eller i begge bryst.

Blir melken stående i de tilstoppede melkegangene lenge kan man til slutt føle seg syk og få feber. Dette skyldes at immunforsvaret reagerer på «gammel melk» i brystet og brystet må tømmes for at tilstanden skal gå over. Man kan håndmelke og massere for nå morsmelka ut.

Dette er typiske problemer når man begynner å amme, men brystbetennelse kan også oppstå når ammingen er godt etablert. Mange er i en slik situasjon sensitive for trekk eller kulde. Pakk deg gjerne godt inn med ull-innlegg i BH´n, bruk skjerf, og gode votter om vinteren.

Behandlingen

Akupunktur kan være effektiv hjelp ved disse tilstandene. Behandlingen er trygg og bivirkninger for mor og baby. Vestlig medisin har ofte lite å tilby utover antibiotika, som kan være nødvendig for å roe ned en alvorlig brystbetennelse. Ved ammeproblemer behandler jeg vanligvis 2 ganger pr. uke og effekten pleier å komme relativt raskt.Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål!

Finn leding time online

Jeg har timer på dag og ettermiddag. Se min online timebestilling.

Du kan ta med babyen din til behandlingen hvis du ikke har barnevakt.