Bekkenløsning

Når man er gravid foregår en hormonell påvirkning som mykner opp brusk og sener. Dette er en del av kroppens naturlig forberedelse til fødsel. Hos noen kan det gi smerter som kan oppleves på ulike måter.

Det kan være vondt midt foran i skambenet, i lysken eller i overgangen mellom rygg og rumpe. Smertene kan også sitte på yttersiden av hoftene, over rumpa, nedover beina, i underlivet, innsiden av lårene eller kan føles vondt inni hofteleddet. 15% av gravide oppgir å ha bekkenleddsmerter i siste del av svangerskapet.

Innvirkning på søvn og aktivitetsnivå

Søvnproblemer kan følge med tilstanden fordi det er vondt å snu seg og vanskelig å finne en behagelig sovestilling. Man bør unngå belastninger som trigger smerten. Dermed kan den gravide med bekkenløsning kan få et nedsatt aktivitetsnivå, og ha behov for praktisk hjelp og avlastning. Det kan være både vondt og frustrerende.

Akupunktur er helhetlig behandling

Akupunktur behandling tilpasses alltid individuelt. Den første behandlingen starter derfor med en samtale for å kartlegge både bekkenløsningen og den generelle tilstanden. Fokuset vil være på deg og hvordan du har det både fysisk og psykisk.

Ut fra dette vurderer jeg som akupunktør hvilke akupunkturpunkter som kan hjelpe best. Man kan noen ganger bruke lokale akupunkturpunkter der smertene er og ellers brukes akupunkturpunkter andre steder på kroppen for å lindre smertene.

Kliniske retningslinjer anbefaler akupunktur ved bekkenløsning

Akupunktur er nevnt som behandling i revidert utgave av veileder i fødselshjelp 2020 er akupunktur nevnt i forbindelse med bekkenleddsmerter (bekkenløsning). Det vil si at lege og jordmor trygt kan anbefale gravide med bekkensmerter å gå til akupunktør. Min erfaring med å behandle bekkenløsning er svært god. Akupunktur er en helhetlig behandling som virker både både på smerten og hvordan man føler seg. Mange oppgir også at de sover bedre som følge av akupunktur.

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide. Både erfaring og forskning viser at dette er en trygg behandlingsform – også for gravide. Les gjerne mer om akupunktur for gravide her. Akupunktur er ikke-medikamentell behandling uten bivirkninger.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Skroll til toppen