Akupunktur og pollenallergi - Akupunktur med mer

Akupunktur og pollenallergi

Pollenallergi

Våren er en glad og oppløftende årstid på mange måter. Men ikke for alle, pollenallergi kan være et skår i vår-gleden. Kløe i øyne og nese, rennende øyne og nese, slitenhet og nysing kan gjøre våren og sommeren til en tung og slitsom tid. Allergi er et økende problem verden over. 

WHO anbefaler akupunktur ved pollenallergi. Akupunkturbehandling benyttes både forebyggende utenom sesongen og kan rette seg mot å dempe de aktuelle symptomene i sesongen. Fordelen med akupunktur er at det er en medikament -fri behandling, og dermed kan man unngår bivirkninger.

Forebygge pollenallergi

Best resultat av forebyggende behandling får man etter 6-8 behandlinger i forkant av sesong. Behandlingene kan gis ukentlig eller to ganger i uka. Behandlingen tar sikte på å rette opp de ubalansene vi ser ut fra tradisjonell kinesisk medisin. Dette er helhetlig behandling, og mange forteller at de opplever bedring på andre områder som bedre søvn, har bedre fordøyelse, føler seg mindre stressa osv. 

Akupunktur og pollenallergi

Når pollensesongen er i gang brukes akupunkturpunkter som demper akutte allergisymptomer. Vanlige plager er rennende nese, tett nese, nysing og kløe i nesa. Øynene kan klø, renne eller bli hovne. Noen får også plager med pusten – tett i brystet, slim i halsen eller brystet og hoste. Totalt sett føler man seg trøtt og sliten. Dette kan også gå utover humøret, og man kan få kort lunte. Pollenallergi kan arte seg litt forskjellig fra person til person, og jeg velger lindrende akupunkturpunkter individuelt og ut fra de plagene som viser seg.

Akupunktur kan kombineres med medikamenter mot pollenallergi. Mange forteller at de kan redusere på medikamentbruken når de har tatt akupunktur.

 

Aktuelle linker:

Her finner du pollenvarselet fra YR

Her finner du app for pollenvarsel