Akupunktur og pollenallergi

Åh – endelig kommer sola tilbake, det er vår! ..men…atsjo – atsjo… hva er dette? Åja – hadde du rent glemt pollenallergien?

Trist når svermeriske turer i vårsol med småsko og lett jakke ender i energi-kollaps på sofaen. Øyne som klør, nese som renner, evig «forkjølelse» når vår og sommer endelig komer. Pollenallergi kan sette en stopper for grilling i parken, for deltagelse i 17. mai eller den hyggelige pikniken ut i det grønne.

WHO anbefaler akupunktur ved pollenallergi. Dette er et fint alternativ for deg som ønsker å redusere på medikamentbruk og generelt ha det bedre i pollensesongen. Perfekt for deg som ønsker helhetlige løsninger og helsetilbud som spiller på lag med naturen.

Forebygge pollenallergi

Du kan få forebyggende akupunkturbehandling i forkant av sesongen. Denne retter seg mot å styrke energien ved å skape balanse i de ubalansene du har. Det innebærer at du for eksempel også kan oppleve å sove bedre, føle deg mindre stressa, ha bedre fordøyelse og generelt mer overskudd i løpet av denne behandlingen som altså er individuelt tilpasset. Akupunktur tar sikte på å rette opp de ubalansene vi ser ut fra diagnostiseringen i tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Dermed vil du stå bedre rustet når sesongen går i gang.

Jeg har god erfaring med å behandle allergi med akupunktur. Utsagn som «det var en fin sesong i fjor» og «jeg kunne til og med spise jordbær» er jeg takknemlig for å kunne ta med meg.

Hvordan foregår det?

Best resultat av forebyggende behandling får man etter ca 6-8 behandlinger i forkant av sesong. Disse bør helst gjøres ukentlig, og jeg har timer både på dagtid og på ettermiddager. Jeg bruker tynne nåler, og behandlingen gjør ikke vondt. Derimot synes de aller fleste at de får en deilig avspenning mens de ligger og slapper av den halvtimen det tar mens nålene virker. Første gangs behandling er en litt mer omfattende samtale, oppfølgende behandling tar ca 60 min. Jeg setter nåler forskjellige steder på kroppen og noen ganger også i øret. Det kan også hende du får med deg noen klistrelapper på øret (øreakupunktur).

Akupunktur er en medikament-fri behandling uten bivirkninger, men den kan fint kombineres med medikamenter. Jeg har mange ganger opplevd at folk kan trappe ned på medikamenter etter regelmessig akupunktur over en periode.

Akupunktur i pollen-sesongen

Når selve sesongen er i gang er det jo for sent å forebygge, så akupunkturen brukes da for å dempe de akutte allergi-symptomene som oppstår. Når allergien er skikkelig hissig er det mange som har ønsket å komme to ganger i uka i en kortere periode. Du kan oppleve at akupunkturen lindrer godt der og da, men at plagene blusser opp igjen for eksempel under ekstrem pollenspredning. Kommer du tilbake før symptomene bygger seg opp til de store høyder igjen vil du få best uttelling for akupunkturen. Mange opplever få god lindring for pollen-plager i sesongen.

Vanlige allergi-plager er rennende nese, tett nese, nysing og kløe i nesa. Øynene kan klø, renne eller bli hovne. Noen får også problemer med pusten – tett i brystet, slim i halsen eller brystet og hoste. Man kan føle seg trøtt og sliten. Dette kan også gå utover humøret, og man kan bli nedstemt eller få kort lunte. Pollenallergi kan arte seg litt forskjellig fra person til person. Akupunkturen tilpasses alltid individuelt ut fra symptomer og tilstand.

Akupunktur mot pollenallergi – artikkel i Allers

Her kan du lese en artikkel om meg og behandling av pollenallergi fra noen år tilbake.

Hvordan er pollenspredningen der du er nå? Sjekk pollenvarselet her!

Her kan du få tre tips om hva du selv kan gjøre mot pollenallergi.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Få tre tips mot pollenallergi!

Naturlig og bivrikningsfritt 

akupunktur og pollenallergi

Hurra! Din e-post adresse har blitt registrert

Skroll til toppen