Akupunktur - en helbrdelseskunst

Akupunktur

Akupunktur kan bidra til at du fungerer litt bedre, slik at føler du deg sunnere roligere og sterkere.

Det som bringer harmoni og balanse i naturen bringer også oss i balanse. Dette har vært utgangspunktet for observasjoner av naturens rytmer og ga opphavet til teorier om Yin, Yang og de fem elementer, og danner grunnlaget i tradisjonell kinesisk filosofi og medisin.

Akupunkturbehandling vil alltid være individuell da alle mennesker er unike. 

Hvordan fungerer det å få akupunktur ?

«Men… stikke nåler i kroppen er ikke det vondt?» spør ofte de som ikke har fått akupunktur før. Mens de som har fått slik behandling tidligere er ikke så opptatte av det – de vet at det føles avslappende og deilig i de 20 minuttene de ligger på benken med nålene og at selve det å sette de tynne nålene går helt greit.

Mange kjenner at det skjer «ting» i kroppen i de 20 minuttene mens nålene virker. At det prikker litt her, at det stråler litt der …at kroppen blir tung, slapper av og nesten sovner…eller rett og slett sover litt.

Den avslappende følelsen og fysiske velbehaget varer en stund etter at nålene er tatt ut. Akupunktur virker generelt beroligende og mange opplever at det demper stress.

Hvor mange behandlinger trengs?

Noen føler seg umiddelbart bedre rett etter behandlingen, for andre kan bedringen komme dagen etter eller etter noen behandlinger. Ved akutte tilstander kan det være nok med et 2-3 behandlinger. For langvarige tilstander kan oppfølging en gang i uka over en periode være nødvendig. Ofte blir det en merkbar endring i tilstanden etter 4-6 ganger. På en naturlig måte bygges det opp mer overskudd. Dette kan virke både på kroppen, følelser og psyken.

Akupunktøren gjør mer enn å sette nåler: cupping og varme er eksempler teknikker som også brukes på punktene. Dette velger man ut fra hva som i følge tradisjonell kinesisk medisin vet kan virke gunstig ved tilstanden. Du kan også få individuelle råd og tips om kosthold og livsstil som kan hjelpe for akkurat deg.

Akupunktur og moderne medisin

Akupunktur utfyller det tilbudet vi i Norge får i det offentlige helsevesenet.

Går du regelmessig til behandling over en periode kan det medføre at du ønsker å trappe ned på eller avslutte medikamentbruk. Du skal ikke slutte med medikamenter uten videre, dette må skje i samråd med lege. Jeg er også offentlig godkjent sykepleier og samarbeider svært gjerne med leger og annet helsepersonell.

Helhetlig behandling 

Filosofien i tradisjonell kinesisk medisin forklarer at «Qi» eller «energien» i kroppen er bakenforliggende både ved fysiske og emosjonelle tilstander. Nålene påvirker denne energien og slik forklares det at akupunktur kan påvirke både kropp og sjel.

Helhetlig behandling innebærer både fysiske, følelsesmessige og spirituelle aspekter av mennesket – hvor du er i livet ditt og hvordan du har det. Ubalanser kan vise seg på alle disse områdene. Derfor setter jeg av god tid til den første timen, så jeg får høre litt om hvordan det står til på de forskjellige områdene i livet ditt.

Akupunkturen aktiverer kroppens egne ressurser og stimulerer den til helbredelse. Derfor er det heller ingen bivirkninger – utover at man noen ganger kan få et lite blåmerke og at man altså gjerne blir litt salig rett etterpå.

Still meg gjerne spørsmål 

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon (913 88 595) eller via messenger på Facebook.

Les mer om min bakgrunn

Finn raskt og enkelt time online 

Du kan få behandling hos meg alle ukedager unntatt onsdager og jeg har timer på ettermiddager tirsdager og torsdager.  Se min online timebestilling !