Akupunktur for gravide - modningsakupunktur sentralt i Oslo

Akupunktur for gravide

 

 

 

 

 

– for bedre svangerskap og fødsel

Trygg og naturlig behandling for deg og barnet i magen

 

 

 

Akupunktur for gravide – lindring av plager og modningsakupunktur

Som ikke-medikamentell behandling er akupunktur velegnet for gravide! Man kan lindre ulike plager som kan gjøre svangerskapet tungt og vanskelig – uten bekymring for om kjemiske bivirkninger kan påvirke barnet i magen.

Akupunktur er nevnt i nasjonale retningslinjer som en behandling som anbefales ved blant annet bekkenløsning og svangerskapskvalme. Dette er fordi forskningen på disse tilstandene viser positive resultater.

De fleste fødesteder tilbyr i dag akupunktur som smertelindring ved naturlig fødsel. Mange jordmødre kjenner gjennom dette til den gunstige effekten og anbefaler derfor modningsakupunktur. Den hurtige veksten og utviklingen som foregår i et svangerskap kan være en utfordring for kvinnekroppen. Akupunktur tar sikte på å bygge en opp og gjennom dette redusere eller fjerne plager. Min erfaring gjennom 12 år er at gravide ofte har svært god effekt av akupunktur. Akupunktur for gravide baserer seg på en medisinsk tradisjon som er flere tusen år gammel. I klassisk kinesisk medisinske verk beskrives den fysiologiske utviklingen i løpet av svangerskapet og hvilke akupunkturpunkter vi skal benytte i ulike deler av graviditeten.

Akupunktur for gravide benyttes ofte i forbindelse med:

Svangerskapskvalme

•Slitenhet og søvnvansker

•Bekkenløsning , karpalt tunellsyndrom, rygg – og nakkesmerter,

•Forebygge abort/tidlig fødsel

•Blødning i svangerskap

•Halsbrann, forstoppelse, hemoroider

•Tett nese

Pollenallergi

•Emosjonelle svingninger, depresjon og  fødselsangst

•Dårlig vekst hos foster

Modningsakupunktur/ fødselsforberedende akupunktur

•Seteleie

•Overtid

Min erfaring er at akupunktur for gravide kan bidra til generelt å styrke helse og følelse av velvære. Hverdagen er selvsagt bedre uten sure oppstøt, søvnproblemer og bekkenløsning! Med mer overskudd og energi er man dessuten bedre rustet til fødselen både fysisk og psykisk. Unngår man å være nedkjørt og sliten etter en fødsel kan det også gå lettere å etablere amming, bli kjent med  og ta seg godt av sitt nyfødte barn.

 

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide med akupunktur. Jeg har lært meg mye om dette fagfeltet gjennom videreutdanning og i min praksis med spesielt fokus på gravide siden 2005. Vi vet gjennom både erfaring og forskning at dette er en trygg behandlingsform for deg og for barnet i magen. Mange ønsker også å prøve dette alternativet som en del av en naturlig fødsel og vil gjerne gjøre seg kjent med behandlingsformen i forkant av fødselen.

Finn en ledig time som passer for deg!

Jeg har timer både på dagtid og på ettermiddag/kveld. Ta en titt på min online timebestilling!