Akupunktur for gravide

Akupunktur for gravide brukes både for å lindre plager og for å forberede en god fødsel. Graviditeten blir bedre når du har færre plager og får mer overskudd. Akupunktur er en tygg behandling for deg og barnet i magen.

Helhetlig behandling

Det har lenge vært kjent at fødselsforberedende akupunktur for gravide kan stimulere til modning av livmorhalsen. Dette kan være et av mange tegn på at kroppen gjør seg klar til å føde – men kvinner er du jo mer enn en livmorhals! Akupunkturbehandlingen er en prosess som berører hele deg. Du kan derfor oppleve «modning» på flere plan med modningsakupunktur

Akupunktur for gravide og bedre livskvalitet

Et svangerskap kan ofte medføre en del plager og ubehag. Dette vet jeg som sykepleier at man ofte får man beskjed om at er vanlig eller normalt – men akupunktur har mye å bidra med i forhold til slike plager.

Det kan være mange fordeler med å jobbe med underliggende ubalanser hos en som er gravid, da man kan forebygge at plager oppstår senere. Med mer overskudd og energi er man bedre rustet til fødsel, livet med baby og amming både fysisk og psykisk. Jeg har jobbet mye med gravide siden 2005 og har svært god erfaring med at akupunktur kan lindre vanlige «gravide-plager». Dette gjør graviditeten mer harmonisk og bidrar til livskvalitet for den gravide kvinnen.

Jeg har god erfaring med akupunktur for gravide ved:

Akupunktur i Norges nasjonale retningslinjer

Akupunktur anbefales i Norges nasjonale retningslinjer i behandlingen av blant annet bekkenløsning og svangerskapskvalme. I revidert utgave av veileder i fødselshjelp 2020 nevnes akupunktur som behandling ved

  • Smertelindring under fødsel
  • Stimulering av rier
  • Kroniske smertetilstander i vulva
  • Morkakeforløsning
  • Svangerskapskvalme
  • Bekkenleddsmerter

De fleste fødesteder tilbyr akupunktur som smertelindring ved naturlig fødsel. Gjennom modningsakupunktur og akupunktur svangerskapet kan du gjøre deg kjent med hvordan du opplever denne behandlingen og effekten av den.

Trygt for deg og barnet i magen

Spesielle hensyn skal tas når man behandler gravide. Akupunktur er ikke-medikamentell behandling uten bivirkninger. Vi vet gjennom både erfaring og forskning at dette er en trygg behandlingsform – også for gravide og barnet i magen.

Doula

Ønsker du ytterligere opplevelse av mestring og trygghet i fødsel – ta gjerne en titt på Doulaskolen ! Dette er en seriøs og grundig utdanning. Her underviser jeg i akupressur. Hvis du ønsker deg en fødsels-doula kan jeg trygt anbefale noen som har utdannelsen sin herfra.

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen