Spiselige blomster – bra for sjelen!

spiselige blomster

Fortryllende spiselig pynt

Har du blitt servert spiselige blomster noen gang?

Om vinteren har vi større behov for tung og varmende mat. Mens lett, kjølende og oppløftende mat passer om sommeren.

Mat har sin virkning på oss. Du føler deg annerledes etter et tungt kjøtt-måltid enn du gjør etter å ha spist en lett Cæsar-salat til middag. Noen matvarer som chilli, pepper, basilikum, lammekjøtt og kaffe varmer oss. Andre matvarer virker kjølende. Det gjør blant annet melon, pære, kiwi, sitron, yoghurt og krabbe. Les mer om kjølende mat her.

Spiselige blomster – bra for sjelen

Kinesisk tradisjon sier at å spise blomster virker spesielt oppløftende på sjelen. Det kan være noe å prøve hvis du har hang til melankoli, eller synes livet er litt grått og kjedelig. Eller bare for gøy.

Sommeren og ild-elementets emosjon er glede. Sommeren er her nå. Kanskje blomstene kan vise vei inn mot sommerens vidunderlige svermeri med sine glade farger, sin åpenhet, skjønnhet og tillit?

Blomster ser fortryllende ut – og de virker fortryllende! Også når de serveres. Sansene stimuleres – så du blir rett og slett glad av det. Og: serverer du spiselige blomster til noen andre vil de fryde seg og undre seg. Garantert gøy å ta med blomster-pyntet kake eller salat på sommer-festen, bare prøv!

Noen spiselige blomster

Her er noen norske spiselige blomster:

  • løvetann
  • agurkurt
  • fioler
  • natt og dag
  • stemorsblomst
  • blomkarse
  • ringblomst
  • kornblomst
  • syriner
  • lavendel
  • tagetes
  • nellik
  • svarthyll
  • hestemynte
  • stokkrose
  • roser
  • geitrams

Ha nyplukkede blomster i en sommersalat! Det passer perfekt sammen med kjølende matvarer som agurk, jordbær, og tomat på varme dager.

Eller: plasser noen friske kronblader og hele blomster som kakepynt! Fint på ostekake, sjokoladekake, muffins …eller bare ha dem liggende på tallerken ved siden av noen saftige melon-skiver og litt mørk sjokolade. Det er nam for hjertet!

Frys blomster inn i isterninger og server i festlig sangria slik min Farmor gjorde på 70 tallet! Eller: ha blomster enten i eller utenfor isbit i hyllebærsaft, kombuncha eller i en annen forfriskende sommer-drikk ! Hvis du heller vil ha noe varmt å drikke – lag pen te!

Lek med spiselige blomster

Lek med fantasien når du pynter mat med blomster. Flower power er gøy! Bare unngå å spise blomster som er sprøytet. På Blomsterhagen på Abildsø dyrker de økologiske blomster. Også kan du selvsagt plukke i naturen, i din egen hage, verandakasse eller parsell. Gjør deg bedre kjent med spiselige planter hos rolv.no og hos Mari Gjerstad.

Ha en blomstrende tid!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen