Pynt din sommersalat med spiselige blomster! - Akupunktur med mer
Har du blitt servert spiselige blomster noen gang?
Ulike matvarer virker på oss ulik måte. Man føler seg anderledes etter å ha spist et tungt kjøttmåltid enn etter å ha spist Cecar-salat til middag, for eksempel. Noen matvarer varmer oss (som chilli, peper, basillikum, lammekjøtt og kaffe) mens andre matvarer virker kjølende (som melon, pære, kiwi, sitron, yoghurt og krabbe).
Å spise blomster skal være godt for hjertet og blomster ser fortryllende ut når de serveres!
Løvetann, agurkurt, filoer, natt og dag, blomkarse, ringblomst og nyperoser er eksempler på spiselige blomster. Server dem gjerne som pynt på en sommersalat med kjølende agurk, jordbær og tomat, eller bruk dem som kakepynt!
Blomster er oppløftende å se på og det er heller aldri dårlig feng shui med en blomsterbukett!
Vannmelon og sitron er også kjølende matvarer som passer perfekt til varme dager – som forhåpentlig er like om hjørnet. Les mer om kjølende mat her