Overraskelse! Positiv graviditetstest! WTF, WOW og eremulig! Sjukt fett!

Du har vært gjennom dette – og gjennom den neste fasen hvor ingenting skjer. Det er hverken tegn til noen mage eller noen unge…. før det er på tide med ultralyd…og ved hjelp av fascinerende teknologi får dere se konturene av….et bitte lite menneske!

Men så: etter en stund kommer magen – og etterhvert kan du kjenne med hånda på magen at jo, det er jo en unge inni der! Magen blir større og større – og akkurat nå som du har begynt å venne deg til at hun er gravid så vet du at det skal det snart bli en slutt på. Fordi fødselen nærmer seg! Og du vil være med på det, hun vil ha deg med. …men hva kan du gjøre hvordan kan du bidra og finne din plass i dette?

Verktøy for naturlig smertelindring i fødsel

Har du hørt om akupressur? Altså: det er å trykke på akupunkturpunkter for å sette i gang reaksjoner i kroppen.

Kanskje dette er et verktøy som funker for dere? Kanskje og kanskje ikke. En fødsel handler i stor grad om å gi slipp på kontroll og man kan ikke vite på forhånd hvordan den vil utspille seg. Men en fødende kvinne gir klart beskjed om hva som funker og ikke funker. Fint å ha noe å by på og prøve seg frem med! Gjør deg også gjerne kjent med ulike andre teknikker som pust og avspenning.

Det er ikke vanskelig å lære, du trenger ikke noe utstyr og dere kan praktisere når og nesten hvor som helst.

Jeg underviser akupressur på Doulaskolen (doulaer er profesjonelle hjelpere under fødsel). De har fortalt meg så mange rørende historier om hvordan de ser at akupressur bidrar til å få fortgang i sakene og dempe smerter. Den fødende hjelpes over kneika. Jeg vil gjerne dele dette med verden.

Hun og ungen kan få en enklere fødsel.

Akupressur kurs på e-post og skype

Det er enkelt å finne punktene når du har nøyaktige beskrivelser å gå etter. Og du trenger ikke lære så mange punkter heller for å kunne bidra til naturlig smertelindring i fødsel. Alle som har hender og førlighet kan lære dette.

Jeg har derfor laget et lite kurs om kommer i en serie med e-poster. Videoer forklarer nøyaktig hvor punktene er. Du lærer hvordan du kan vite at du trykker på riktig sted, og hvilke punkter dere kan prøve i fødselens ulik faser. Kurset viser teknikker som både kan brukes under fødselen og før fødselen. 

Kurset består av tre leksjoner og en bonus-leksjon:

1. leksjon: Grunnleggende akupressurteknikk. Her vil du lære om forskjellen på akupunktur og akupressur, hva et akupunktur punkt er, hvordan du kan være helt sikker på at du har funnet punktet og hvordan du kan aktivere det. Du vil også lære ulike måter å trykke på. Leksjon 1 har både teoretisk og praktisk del.

2. leksjon: Punkter for bedre søvn og energi. Her lærer dere 2 beroligende punkter og et punkt mot slitenhet. Disse kan dere bruke når som helst i svangerskapet.

3. leksjon: Akupressur under fødsel. Her blir dere kjent med 5 punkter som kan brukes under fødsel og som kan stimulere til åpning og til rier. Disse punktene skal ikke brukes før svangerskapsuke 38. Fra uke 38 og frem til fødselen kan du utøve akupressur på disse punktene både som å øve til fødsel og som fødselsforberedende behandling.

4. leksjon: Bonus-tips til fødselen. 

Slik bestiller du kurset

Du bestiller kurset ved å sende en e-post til post@vibekeklev.no Fortell meg der hvilken svangerskapsuke dere er i og når dere har termin.

De to første leksjonene får du sendt på e-post og kan gjøre dere kjent med punktene i ro og mak. Leksjon 3 mottar du først etter uke 38.

Kurset er gratis. Det er mulig å kjøpe en halvtimes veiledning digitalt eller ved oppmøte slik at dere kan stille spørsmål og få hjelp hvis dere har behov for det. Dette kan bestilles på min online timebestilling.

Tilbakemeldinger på kurset

«Vi liker veldig godt hvordan tekst og video gjør det lett å finne frem til og skjønne hvert punkt. Videoene er veldig viktige for å finne plasseringen til punktet, mens teksten gir kort og konkret den informasjonen vi trenger for å forstå hvordan/når vi skal bruke punktene. Dette kommer vi til å bruke :)»

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Scroll to Top