Apens måned – høsten begynner

Apens måned høsten begynner

Årshjulet snurrer og snurrer … etter vinterens hvile, vårens vekst og sommerens blomstring kommer høsten med sin modning.  Den 7. august begynte apens måned som er den første av høstens tre måneder i den kinesiske kalenderen.

Klassiske tekster om tradisjonell kinesisk medisin (TCM) forteller mye om hvordan vi kan tilpasse oss og leve i samklang med naturens sykluser. Dette blir sett på både som forebyggende medisin og veien til harmoni og lykke.

Metall-elementet

Metall-elementet som er høstens element, er altså spesielt tilgjengelig for oss fra nå av og frem til begynnelsen av november.

Denne kvaliteten kan vi gjenkjenne når vi går ut av sommer-modusen og puster inn den klare høst-lufta. Vi blir skjerpet i hodet og klare i tankene. Egenskaper som det å være skjerpet, klar, konsentrert «to the point» og ha evne til å skjære gjennom tilhører metall-elementet. 

Energien trekkes innover om høsten

Plantene lar bladene sine bli gule og falle av mens de trekker sin livsenergi dypt ned i røttene til hvile om vinteren. Om våren våkner livsenergien igjen og da oppstår livet på nytt, nye blader og blomster.

Vi mennesker følger også samme syklus: om vinteren går energien vår dypere og om sommeren sirkulerer den mer på overflaten. I løpet av høsten skal livsenergien trekkes inn fra det ytre – inn mot dypet. Dette skjer overalt i naturen. En slik tilbaketrekning gir oss en gylden mulighet til å gi slipp på det uvesentlige og holde fast ved det essensielle.

Skape orden og verdi

I naturen og jordbruket er er det tid for innhøsting. Dette handler om å hente inn det som er verdifullt. Når et vinterforråd skal organiseres blir det system og orden. Orden og system betyr også god Feng Shui, hell og lykke. Kanskje du har lyst til å rydde deg til en lettere hverdag? 

Hold fast og gi slipp

Innhøsting kan også handle om å kultivere det som er verdifullt i livet her og nå. Hva vil du ta med deg videre – hva er ditt «gull»? Når «gullet» er definert blir det enklere å kunne gi slipp på det som har utspilt sin rolle. Å bare skulle gi slipp uten å ha noe å holde fast i kan være skremmende og overveldende. Med noe godt å holde fast i eller fokusere på kan man lettere ta neste skritt.

Støtte i prosessen

Dette gjelder både når man skal rydde opp i fysiske gjenstander, i en kjellerbod eller i klesskapet. Eller i prosessen med å gi slipp på utdaterte livsformer på et eksistensielt nivå: i tankemønstre, reaksjonsmønster i mer elle mindre traumatisk opplevelser og relasjoner. Altså det som ligger der klart til å bli gitt slipp på. I denne prosessen kan akupunktur være til stor hjelp.

Kom nærmere deg selv

Å stadig nærme seg sin indre sannhet om hvorfor man er her på jorda og leve i tråd med denne er god forebyggende medisin på så mange plan, Å kunne (gjen)opprette denne kontakten er akupunkturens egentlige mål og unike styrke.

Ønsker deg en riktig god og verdifull høst!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Skroll til toppen