Apens måned - Akupunktur med mer

Etter en berusende varm og deilig sommer har vi nå gått inn i høstsesongen som i kinesisk filosofi er Metallelementets. Hver sesong varer i 3 måneder og metallelementet vil nå dominere frem til begynnelsen av november.

Den første høst-måneden i den kinesiske kalenderen er august. Denne kalles apens måned. Apen er kjent som en intelligent smarting. Denne kvaliteten kan vi gjenkjenne når vi går ut av sommer-feriemodusen og kjenner på den klare, litt skarpere lufta som kommer nå utover i metall-sesongen (altså høsten). Barna går til  skolestart med ny-spissede blyanter i sekken. Vi blir skjerpet i hodet og klarere i tankene. 

Høsten er sesong for innhøsting. Utover det rent konkrete med å plukke inn fra en eventuell kjøkkenhage eller et epletre i hagen kan innhøsting i overført betydning handle om å finne fram til det som er verdifullt i livet. Hva vil du ta med deg videre og hva vil du gi slipp på?

Å gi slipp på det vi ikke vil ha med oss lengre er også en viktig funksjon metallelementet har. De indre organene som hører til metall er lunge og tykktarm – tykktarmens viktige søppel-tømmer jobb med å gi slipp på kroppens fysiske avfall er jo velkjent.

Vi kan også gi slipp på emosjoner og stress gjennom pusten i et dypt pust ut. Er det mye innestengte emosjoner (som vi akupunktører kan se som energistagnasjon) i lungene kan det vise seg som sukking og stønning.

Akupunktur kan behandle både emosjonelle og fysiske aspekter ved det å gi slipp – enten det dreier seg om forstoppelse eller en gammel sorg.

Mange føler at høsten er en trist tid og sorg er den emosjonen som hører til metallelementet. Det kan være en gammel sorg du kommer i kontakt med om høsten, og muligheten er der da til å gi slipp på den. Bladene som faller av trærne i hundens måned (altså oktober) en gang viser oss hvor naturlig og uanstrengt det går an å gi slipp.

I overgangen mellom årstidene er vi alltid mer sårbare – forkjølelser og andre luftveisinfeksjoner kan bli resultatet. I en behandling vil man da velge akupunkturpunkter som aktiverer metallelementets evne til å gi slipp og styrker lunge-energien. Dersom man får «alt som går» av luftveisinfeksjoner kan høsten være en god tid å gjøre strykende og forebyggende behandling.

Ha en god høst!

Akupunktur

Finn dine gode elementer med kinesisk astrologi

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips