Den storslagne dragens måned i kinesisk astrologi  – april

Nå er den her! Selveste april – dragens måned i kinesisk astrologi.

Dragen er det eneste fabeldyret av de tolv dyrene i den kinesiske kalenderen. Når vi setter opp et horoskop med kinesisk astrologi finner vi fire dyr. Et for timen, et for dagen, et for måneden og et for året du ble født. Og det er dyret som regjerte det året du ble født som «bor i hjertet ditt» som kineserene sier eller som gjenspeiler deg mest. I det kinesiske horoskopet ser vi ellers på samspillet mellom de fire dyrene og hvordan det forholder seg med fem elementer, yin og yang og så videre. Ut fra dette samspillet kan man finne ut hvilke av de fem elementer som er dine lykkebringende elementer – og da begynner moroa! Hvordan kan du bruke elementene i farger, mat, aktiviteter, interiør (selvsagt i Feng Shui), klesstil, hobbyer eller yrkesvalg? Hva er gunstig for deg å drive med, hva tapper deg og hva gir deg påfyll? Kanskje er nettopp dragens måned gunstig for deg, eller kanskje slett ikke? Med denne informasjonen på plass blir det lettere å navigere gjennom både opp og nedturer.

Hva kjennetegner dragen

Drager er storslagene, flamboyante og facinerende. De er eksentriske og fargerike …. litt som ekte rockestjerner i stilen (tro meg jeg vet, for jeg har mange drager i familien min). De er storsinnede og hjelpsomme typer (bare tenk på dragen Falkor i den uendelige historien) som føler det er deres plikt å hjelpe mennesker og de trenger å ha noe å sloss for. Dragen har tilgang på enorm styrke, de er faste og sterke. Med sin aristokratiske framtoning var dragen knyttet til keiseren i det gamle Kina. Dragene flyr som kjent i lufta – og de som er født i dragens år er stadig på reiser.

Dragens måned representerer overgang til sommer

Dragens måned er knyttet til jordelementet og dermed overgangen til sommeren som kommer med blomstringen i mai og juni. April er dermed den siste av vår-månedene i den kinesiske kalenderen. Det ER jammen noe drage-aktig storslagent over april – det er jo da selve vår-mirakelet begynner å vise seg:

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Det skrev Bjørnson – og han visste hva han skrev om, for han var nemlig født i dragens år!

Ha en vidunderlig april!

 

 

Finn dine gode elementer med kinesisk astrologi

Feng Shui

 

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips