Dragens måned – april

dragens måned i kinesisk astrologi

April er den storslagne dragens tid

Nå er den her! Selveste april – dragens måned i kinesisk astrologi.

Dragen er det eneste fabeldyret av de tolv dyrene i den kinesiske kalenderen. Når vi setter opp et horoskop med kinesisk astrologi finner vi fire dyr. Et for timen, et for dagen, et for måneden og et for året du ble født. Og det er dyret som regjerte det året du ble født som «bor i hjertet ditt» som det sies er det som gjenspeiler deg mest.

I det kinesiske horoskopet ser vi ellers på samspillet mellom de fire dyrene og hvordan det forholder seg med fem elementer og Yin og Yang. Ut fra dette samspillet kan man finne ut hvilke av de fem elementer som er dine lykkebringende elementer. så kan vi videre se hvordan kan du bruke elementene i farger, mat, aktiviteter, interiør (selvsagt i Feng Shui), klesstil, hobbyer eller yrkesvalg. Hva er gunstig for deg å drive med, hva tapper deg og hva gir deg påfyll? Kanskje er nettopp dragens måned gunstig for deg, eller kanskje slett ikke? Med denne informasjonen på plass blir det lettere å navigere gjennom både opp og nedturer.

Hva kjennetegner dragen

Drager er storslagene, flamboyante og fascinerende. De er eksentriske og fargerike …. litt som ekte rockestjerner i stilen.

De er storsinnede og hjelpsomme typer (bare tenk på dragen Falkor i den uendelige historien) som føler det er deres plikt å hjelpe mennesker og de trenger å ha noe å sloss for.

Dragen har tilgang på enorm styrke, de er faste og sterke. Med sin aristokratiske framtoning var dragen knyttet til keiseren i det gamle Kina.

Dragene flyr som kjent i lufta – og de som er født i dragens år er stadig på reiser.

Dragens måned representerer overgang til sommer

Dragens måned er knyttet til jord-elementet og dermed overgangen til sommeren som kommer med blomstringen i mai og juni. April er dermed den siste av vår-månedene i den kinesiske kalenderen. Det ER jammen noe drage-aktig storslagent over april – det er jo da selve vår-mirakelet begynner å vise seg:

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Det skrev Bjørnson – og han visste nok hva han skrev om, for han var nemlig født i dragens år!

Ha en vidunderlig april!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Scroll to Top