Tigerens måned

tigerens måned

Våren starter

I tigerens måned kommer vi i gang igjen etter en hvileperiode med juleferie og en litt treg og traust januar. Vi begynner etterhvert å komme oss ut av vinterdvalen, ut av tiden som tilhører vann-elementet og i gang med våren.

Yang med sollys og varme – skaper bevegelsen som trekker oss opp og ut, men enda er det tidlig på det nye året. Yin og mørke dominerer fremdeles.

Dette halvåret åpnes vi opp og lyset slippes mer og mer inn. Det blir vekst og ekspansjon. Nye muligheter. Kanskje litt stress også. 

Tiden fra februar til mai tilhører tre-elementet. Det er tid for vekst og bevegelse!

Lev smart

Den kinesiske kalenderen forteller oss hvilke bevegelser av Qi som er til stede i naturen og omgivelsene rundt oss og i oss. Den gir dermed en indikasjon på hva som er smart å gjøre for å bevare helse, overskudd og god energi. Når man vet hva man kan forvente kan man også innrette seg deretter.

Hvorfor kalles det  tigerens måned?

Dyrene i den kinesiske kalenderen (som egentlig heter earthly branches) er 12 symboler og bilder på kvaliteter som tilhører ulike deler av en syklus. Året har en syklus og døgnet har en syklus. Vi finner dyrene både i døgnets timer og i årets måneder. 

Dyrene er blant annet knyttet til de 5 elementers ulike aspekter, samt ulike nivå av Yin og Yang.

I dyrenes symbolikk finner vi egenskaper og kvaliteter som vi kan ha som rettesnor når vi ønsker å leve i harmoni med de ulike delene av syklusene. Enten det gjelder årets syklus eller syklusen i døgnet. 

Fargene kommer – det er håp!

Tigerens tid er tidlig på året og tidlig på døgnet. Tiden hvor vi så smått begynner å våkne opp fra hvilefasen. Hva er det da som kommer til bevisstheten? Tigerens måned er i februar, og klokken 3-5 er det tigerens time.

I februar begynner vi å se lyset igjen, dagene blir lengre og sola kommer høyere på himmelen. Så pass mye lys ser vi nå at fargene igjen blir synlige. Kanskje får du nå mer lyst til å kle deg i tre-elementets lysere grønne og blekrosa farger og er for denne gang ferdig med mørkeblått og sort, som er de fargene som tilhører vann-elementet og vinteren.

 Vi kommer ut av av skumringen. Morgenhimmelen er melkehvit og rosa. Vi begynner å øyne et nytt håp.

…håpet, drømmene, øynene og det å se for seg fremtiden tilhører tre-elementet.

Traumatiske spor i kroppen

Innen Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM) og akupunktur ser vi kropp og sjel, ånd som en integrert helhet. Det er den store styrken til denne medisinen.

Evnen til å oppleve håp kan derfor settes i sammenheng med hva du spiser og livsstilen din ellers. Og omvendt. Selvsagt henger evnen til å oppleve håp også sammen med hva du har opplevd og erfart tidligere.

Inntrykk fra traumatiske hendelser og livserfaringer bearbeides gjennom kroppen. Det kan ta tid å reorientere seg etter en periode med stor belasting. Mange bærer på en del som er uforløst. Det kan dreie seg om spenninger som kroppen har laget for å beskytte deg i en periode med fysisk smerte, frykt eller sjokk. Når trusselen er borte kan beskyttelsen fremdeles sitte igjen i kroppen, og dette kan i seg selv bli en uhensiktsmessig belastning. Helbredelsen kommer gjennom å bli bevisst. Akupunktur kan være til hjelp for å slippe slike spenninger og bidra til at nytt håp kan komme inn.

Den modige tigeren

En av egenskapene tigeren symboliserer er mot. Kattedyret sniker seg forsiktig innpå byttet før det angriper raskt og kraftfullt. Modig handler den på riktig tidspunkt.

Tidlig om morgenen, mellom klokken tre og fem er det tigerens time.

Søvnproblemer som gir seg utslag i at man våkner tidlig på morgenen relateres til ubalanse i Yang Tre, altså til energien i Galleblæren. Det er denne energien vi bruker når vi tar avgjørelser. I tigerens tid er tiden inne for å være modig!

Er det noe som banker på døra til bevisstheten din i tigerens time – og: vil du åpne den døra?

Ønsker deg en fin vår!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Skroll til toppen