Tigerens måned

Tigerens måned

Våren starter

I tigerens måned kommer vi i gang igjen etter en hvileperiode med juleferie og en litt langsom start på 2023. Vi begynner etterhvert å komme oss ut av vinterdvalen, ut av tiden som tilhører vann-elementet og i gang med våren.

Yang med sollys og varme – skaper bevegelsen som trekker oss opp og ut, men enda er det tidlig på det nye året. Yin og mørke dominerer fremdeles.

Dette halvåret åpnes vi opp og lyset slippes mer og mer inn. Det blir vekst og ekspansjon. Nye muligheter. Kanskje litt stress også. 

Tiden fra februar til mai tilhører tre-elementet. Det er tid for vekst og bevegelse!

Lev smart

Den kinesiske kalenderen forteller oss hvilke bevegelser av Qi som er til stede i naturen og omgivelsene rundt oss og i oss. Den gir dermed en indikasjon på hva deg er smart å gjøre for å bevare helse, overskudd og god energi. Når man vet hva man kan forvente kan man også innrette seg deretter.

Hvorfor kalles det  tigerens måned?

Dyrene i den kinesiske kalenderen (som egentlig heter earthy branches) er 12 symboler og bilder på kvaliteter som tilhører ulike deler av en syklus. Året har en syklus og døgnet har en syklus. Vi finner dyrene både i døgnets timer og i årets måneder. 

Dyrene er blant annet knyttet til de 5 elementers ulike aspekter, samt ulike nivå av Yin og Yang.

I dyrenes symbolikk finner vi egenskaper og kvaliteter som vi kan ha som idealer og rettesnor når vi ønsker å leve i harmoni med de ulike delene av syklusene. Enten det er årets syklus eller syklusen i døgnet. 

Fargene kommer – håp

Tigeren kalles den delen av syklusen hvor vi så smått begynner å våkne opp fra hvilefasen.

I februar begynner vi å se lyset igjen, dagene blir lengre og sola kommer høyere på himmelen. Så pass mye lys ser vi nå at fargene igjen blir synlige. Kanskje får du nå mer lyst til å kle deg i tre-elemetets lysere grønne og rosa farger og er for denne gang  ferdig med mørkeblått og sort, som tilhører vann-elementet og vinteren.

 Vi kommer ut av av skumringen. Morgenhimmelen er melkehvit og rosa. Vi begynner å øyne et nytt håp.

…håpet, øynene, drømmene og det å se for seg fremtiden tilhører tre-elementet.

Traumatiske spor i kroppen

Det er ikke noe skille mellom kropp og sjel, mellom ånd og fysiologi. Vi fungerer som en integrert helhet.

Evnen til å oppleve håp kan derfor settes i sammenheng med hva du spiser og livsstilen din ellers. Selvsagt henger evnen til å oppleve håp også sammen med hva du har opplevd og erfart tidligere i ditt liv.

Inntrykk fra traumatiske hendelser og livserfaringer bearbeides gjennom kroppen. Det kan ta tid  å reorientere seg etter en periode med stor belasting. Mange bærer på en del som er uforløst. Det kan dreie seg om spenninger som kroppen har laget for å beskytte deg i en periode med fysisk smerte, frykt eller sjokk. Når trusselen er borte kan beskyttelsen fremdeles sitte igjen i kroppen og dette kan i seg selv bli en uhensiktsmessig belastning. Akupunktur kan være til hjelp for å slippe slike spenninger og bidra til at nytt håp kan komme inn.

Den modige tigeren

En av egenskapene tigeren symboliserer er mot. Kattedyret sniker seg forsiktig innpå byttet før det angriper raskt og kraftfullt. Modig handler den på riktig tidspunkt.

Tigerens tid er tidlig på året og tidlig på døgnet. Klokken er 3-5 er det tigerens time.

«Noe er vanskelig å glemme.

Om natta når du våkner gjennomsvett kl. 04 om morgenen.

Da husker du på det i tigerens time når motet er lengst unna i alle biorytmer . Da hjemsøkes du av det som er vanskelig å glemme. «

Søvnproblemer som arter seg med at man våkner tidlig på morgenen relateres til ubalanse i Yang Tre, altså til energien i Galleblæren. Det er denne energien vi bruker når vi tar avgjørelser.

I tigerens måned er tiden inne for å være modig! For: når er du egentlig modig og når er valget du tar basert på frykt? Hva ville det den modige handlingen være i den situasjonen du nå står i?

Ønsker deg en fin vår!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Skroll til toppen