Harens måned – mars

Nå hopper vi inn i harens måned. Vi er midt i våren i den kinesiske kalenderen. Våren er årstiden til tre-elementet. Det er tid for vekst og oppstart av nye prosjekter både rundt oss og i oss.

Ved å følge naturens syklus kan vi nyttiggjøre oss det sesongen byr på – på vår vei mot bedre livskvalitet. La oss se hva vi kan forvente oss av harens måned.

Harens symbolikk

Haren oversettes også som «kaninen» fra kinesisk, så vi snakker her om kvaliteter fra begge disse dyrene. Kaninen graver huler og gjemmer seg i intrikate ganger i bakken – men når den først hopper opp går det unna i lange sprang, hurtig og fleksibelt.

Dette er tiden da bakken begynner å åpne seg og nye planter og blomster så smått spretter frem som små kaniner fra sine underjordiske skjulesteder. I harens måned er livsenergien i et sterkt stadium av nytt liv – ungdommelig, rik og vital. 

Fra kinesisk astrologi sies det at haren er stille, snill og ikke liker å slåss. Den søte og myke haren henspeiler på kvaliteter av humanitær medfølelse. Dette er en av dydene til tre-elementet. Når dette aspektet er i balanse hos oss tilgir vi med letthet andre mennesker før vi «hopper» videre.

Det kan bli litt mye å tenke nå i denne aktive tiden. Gode ideer kan fly hit og dit som harer på flukt. Vær obs på å unngå overarbeid og for mye alkoholinntak. Dette kan skade leveren og fordøyelsen som er litt sårbare akkurat nå. Trenger du å stresse ned og finne roen anbefales en tur til akupunktøren! Har du pollenallergi kan du forebygge og lindre symptomene med akupunktur.

Harens timer er kl. 05-07 og himmelretningen øst. Midt i harens måned har vi vårjevndøgn.

Tre-elementet vil ha fri flyt i kropp og sinn 

Tre-elementets natur er å være i vekst og ha fri flyt. Det er mye kraft i denne veksten, og den største utfordringen for tre-elementet skjer når ekspansjonen stopper opp og det blir stagnasjon. 

Stagnasjon kan komme til uttrykk i både sinnstilstand, humør og hvordan vi takler livets gleder og sorger, i tillegg til ulike kroppslige symptomer. 

Fysisk kan stagnasjon arte seg som anspenthet og oppblåsthet og visse typer smerter.

Emosjonelt som irritasjon, frustrasjon, eller ustabilt energinivå. 

Spirituelt kan det være tematikk omkring urett og tilgivelse.

Når akupunkturpunkter beveger på stagnert energi, kan det berøre alle disse aspektene.

Yin tre gir ro

Tre-elementet liker å lage planer og har store visjoner. Dette kan «ta av» og vi trenger forankring, ro og gode rutiner for å få til en faktisk vekst mot våre mål. Dette er Yin-delen av tre-elementet som skal balansere og forankre veksten og ekspansjonen (Yang-delen). Noen aktuelle spørsmål å stille seg i forhold til dette kan være:

Hvordan kan du skape nok trygghet og ro for deg selv og prosjektet ditt slik at det får vokse frem?

Får du nok søvn og hvile

Hvilken næring er best, og gir du deg mulighet til å absorbere den? Leveren er et organ med mye blod – derfor kan det nå være fint med blodstyrkende mat.

Ønsker deg en fortsatt god vår!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips

Skroll til toppen