Salt Water Cure – en oppskrift for 2024

Salt Water Cure

«Sånn i forhold til Feng Shui i 2024. Hva skal jeg måtte tenke på?» 

Dette spørsmålet fikk jeg for noen dager siden. Det satte i gang en lang samtale om både det ene og det andre innen kinesisk metafysikk, både Feng Shui og kinesisk astrologi. Så kom spørsmålet: «Skal du lage en oppskrift på Salt Water Cure til hjemmesida ?»

Salt Water Cure har virkelig gjort meg glad. Hvorfor skulle jeg ikke bidra med det som kan bringe mer harmoni og glede inn i verden? For det kan jo være andre som også vil ha like stor glede av dette. Ja, kanskje er det nettopp deg?

Salt water Cure

Denne kuren lærte jeg første gang av master Joseph Yu i 2001. Siden den gang har jeg vært innom flere lærere som gjør det på litt forskjellig måte. Typisk nok: sånn er det med Feng Shui, akupunktur, kampsport og mange andre tradisjonelle ting. Du lærer av en mester som lærer bort på sin måte ut fra sin forståelse. Litt som når du lærer å lage pepperkaker av bestemor. Det er mange måter å gjøre det på, det finnes mange ulike oppskrifter, bestemor har sin – som hun kanskje fikk av sin mor, eller lærte på husmorskolen. Også gjør hun det litt på sin egen måte.

Det er derfor det gjelder å velge sin mester med omhu. Velg en som lager gode pepperkaker for å si det sånn.

Kuren jeg gir deg her er basert på min forståelse av faget. Jeg kan forandre meg. Jeg kan utvikle meg og forstå mer. Men akkurat nå er det altså slik jeg forstår dette.

En kur – hvorfor trenger vi det?

Feng Shui går ut på å håndtere de energiene som er i en bygning og hvordan vi kan skape gode rom som gir oss den hvilen, inspirasjonen og tryggheten som vi trenger. Hensikten er å bidra til gode liv, hell og lykke.

Tidene forandrer seg konstant. Det er dette den kinesiske kalenderen beskriver. Og det er mange små og store sykluser som går parallelt der. Når tidene forandrer seg så forandrer også dimensjonen rom seg. Og dermed endres det med ditt og datt i de ulike himmelretningene i hjemmet ditt. 

Bygg opp god energi ved å nøytralisere det dårlige

Kompasset beskriver dimensjonen rom. Kompasset er jo en kinesisk oppfinnelse som viser hvordan usynlige krefter (som magnetisme) er til stede og er noe vi kan navigere etter. Det er mye informasjon å lese fra det klassiske kinesiske kompasset (Luo Pan) som er delt inn etter 24 kompassretninger.

Så er det sånn at det fins både god og dårlig energi som flytter på seg rundt i himmelretningene etter som tida går. Hvert år starter en ny syklus og nå skal jeg forklare hvordan du kan uskadeliggjøre en energi som ikke er så gunstig, samt hvor og når du kan gjøre det.

Hva er «dårlig»?

Men først av alt: hva mener jeg egentlig med «dårlig» energi? Hvis du googler litt om Feng Shui så kan du finne skremmende ting om «seven killings» og «five ghost» og jeg vet ikke hva. Og det advares på det sterkeste mot å pusse opp eller bygge om i visse himmelretninger eller sektorer i hjemmet, for da vil Ulykken (ja, den med stor U) ramme deg! 

Jeg tror egentlig ikke at disse «uheldige» energiene er farlige, men at det er noen energier som kan skape utfordringer og dermed en transformasjon …på en litt ubehagelig måte. Det er min erfaring.

Surfer du nettet rundt omkring eller henger på sosiale media vil du finne den jeg snakker om nå omtalt som «the 5» eller bare som 5.  Salt Water Cure hamler opp med denne. Og i år befinner den «dårligste» energien seg altså i vest, og der kan den altså lage litt trøbbel. Det beste er derfor å ikke utfordre eller stresse dette området, det beste er å la 5-ern være i ro. Det er derfor du skulle ha ryddet opp i vest sektoren før 4. februar i år. Da begynte det nye året, Dragens år. Det du ikke fikk gjort der før 4. februar bør du la vente til neste år. Ikke ommøbler eller renovere der, ikke henge opp noe slik at du lager hull i veggen. La denne sektoren være i ro.

Hvor er vest?

Hvis du bor i et firkantet hus er det enkelt å finne midten av huset. Du ser på plantegningen din og tegner en strek fra det ene hjørnet til det motsatte og samme med de to andre hjørnene, slik at du får et kryss midt i huset. Der finner du altså sentrum. Når du vet hvor sentrum er kan du lett finne vest ved å bruke et vanlig kompass eller laste ned et på mobilen din. Enten kan du stå på det stedet du på plantegningen har lokalisert som sentrum i huset og finne nord med kompasset, eller så finner du nord på plantegningen. 

Problemet er bare at de færreste bor i et firkantet hus eller leilighet. Det er tilbygg, utspring, skjeve vegger og mangler. Så da er det ikke så enkelt å vite… Det å finne ut hvor sentrum av et hus er – ja det var tema i egne timer i den treårige Feng Shui utdannelsen jeg tok på 2000- tallet. 

Jeg håper du klarer å finne ut – så nøyaktig som mulig, hvor du har vest. Og hvis det skulle ende med at du plasserer den kuren feil så er det ikke skadelig, det er bare det at den ikke virker.

Oppskrift på Salt Water Cure

Ingredienser
  • Havsalt
  • 6 kronestykker (eller 6 andre like mynter du har liggende) og en annen mynt
  • Et syltetøyglass eller en vase (som ikke skal brukes til noe annet etterpå)
  • En skål eller et lite brett av noe slag
  • Vann

Slik gjør du:

  1. Fyll glasset ca 2/3 fullt med havsalt
  2. Legg de 6 myntene oppå saltet (med mynt-siden opp) i en sirkel langs kanten på glasset, den andre mynten i sentrum.
  3. Plasser den i vest (og aller helst mellom gradene 248 og 262 hvis du får til å måle nøyaktig) 
  4. På et bestemt tidspunkt (se nedenfor) heller du vann over slik at den blir full av vann
  5. Simsalabim, hokuspokus og abrakadabra – la den stå der et år!

Tidspunkt:

Beste tid å gjøre dette er i mars – helst enten den 12.  eller den 21. og helst klokken 9:30 om morgenen. Hvis du leser dette etter 21. mars kan du likevel sette den opp.

Du kan la den stå inne i et skap, på en bokhylle bak bøkene – den renger ikke være synlig for at den skal virke. Neste år kan du sette opp en ny i en annen sektor.

NB! Når den er satt i gang begynner den å lage «frost» på glasset etter en liten stund. Den kjemiske reaksjonen i kuren gjør at dette vokser og vokser. Etterhvert som den står der kan det bli en slags salt-klump av hele greia. Så du må følge med på at den ikke skader noe som den står på eller inntil. Salt eroderer jo, så kuren kan ødelegge underlaget den står på eller det den er inntil. Det er derfor du bør ha en liten skål eller et plastlokk eller noe annet under den.

Du etterfyller med vann når det minker.

Til slutt: husk at Feng Shui er mange teknikker, både aktivering av positive energier og kur mot negative energier, plassering av møbler, fargevalg, motiver, organisering, omgivelsene du bor i, bygningen du bor i, lysforhold og så videre bidrar til hvordan energiflyten i hjemmet ditt er. Når hjemmet ditt er harmonisk blir du og livet ditt harmonisk. Salt Water Cure er et lite bidrag til dette. Jeg håper du blir like glad når denne er plassert som jeg ble!

Lykke til!

Sett deg mål med Feng Shui

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen