Sett deg mål med Feng Shui

Nyttårsmagi med bagua

I den Kinesiske kalenderen er det mye som skjer! Kalenderen er som et avansert urverk hvor ulike sykluser tikker og går i sine respektive rytmer. I desember – februar 23/24 er vi inne i en tid hvor flere sykluser finner sin avslutning og nye begynner.

 • Det begynner en ny syklus med 60 måneder – dvs en ny 5 års syklus. Denne startet med tre-rottas måned 8.12.23.
 • Det begynner et nytt år den 10.2.24.
 • Det begynner en ny 10 års syklus den 4.2.24
 • 4.2 begynner en ny stor 20 års syklus i det som kalles “lower periode of nine ages”. Her går vi nå fra 20 år i jord-elementet til 20 år ild-elementet.

Alle disse skiftene innebærer en god anledning til å sette nye intensjoner for tiden som kommer. At vi i den gregorianske kalenderen midt oppi dette begynner å skrive “2024” innebærer også et stort psykologisk skifte for de fleste av oss. Nytt år. Blanke ark.

Dragen: klæsj eller bestevenn?

Hva disse nye energiene vil bety vil være individuelt ut fra hvordan du med ditt horoskop responderer på de ulike elementene og dyrene i kalenderen. Det kan bli mye vekst og ekspansjon med tre-elementet – dette kan være gunstig hvis tre-elementet er lykkebringende for deg og hvis dragen er en god venn med et eller flere av de 4 dyrene i ditt kinesiske horoskop. Dragen «klæsjer» derimot med hunden så hvis du er født i hundens år, måned, dag eller time kan Dragens år innebære en mer eller mindre behagelig transformasjon. Her er en link hvor du kan finne hvilke 4 dyr du har i horoskopet ditt.

Hvor vil du nå?

Uansett har du nå en mulighet til å bevisstgjøre deg om kursen i livet ditt er slik du vil ha den. Om livet har den retning og de mål som er i tråd med ditt indre. Lever du drømmen din, eller er du kanskje klar for en justering? Hva er det du ønsker å ta i mot i 2024? Hva kan du åpne opp for?

Ild-energien som blir mer tilgjengelig fra 4.2. symboliserer blant annet bevissthet og transformasjon – så det er mange muligheter for endring som kommer nå. Du manifesterer livet ditt kontinuerlig, så det som utspiller seg i livet kan ses som utrykk for noe du av en eller annen grunn ønsker deg. Ved å sjekke inn og bli bevisst hva som egentlig foregår kan du ta mer styring på det som utspiller seg i livet ditt. Å klargjøre hva du egentlig ønsker og å komme nærmere dine rene intensjoner er en essensiell del av alt magisk arbeid. Også innen Feng Shui.

“Intention is one with cause and effect. Intention determines outcome. And if you’re stuck and not moving forward, you have to check the thought and the action that created the circumstance.”

Oprah Winfrey

Skriv ned – bli bevisst!

En måte å bevisstgjøre ønskene dine på er å først skrive ned alle ønsker og drømmer du har for 2024. Sett i gang en skikkelig brainstorm! Få det ut av deg og ned på et ark, inn i dagboka, over på en digital eller analog notatbok eller hva du nå foretrekker.

Dette er ikke noe du trenger stresse med å få ferdig til et spesielt tidspunkt, men det kan være fint å bruke fasene i månesyklus eller andre astrologiske fenomener hvis det gir mening for deg. Viktige ting til lista kan dette ned i hodet mens du går deg en tur, tar oppvasken eller holder på med noe helt annet. Noter deg gullkornene når de kommer! Få gjerne lista klar til tre-Dragens ankomst 10.2., men bruk den tida du trenger til å bli bevisst og huske på hva du har lyst til å få mer frem i lyset. Hva du vil satse på. Det som kjennes viktig.

Er du som jeg, altså av den typen som trenger en rakett i rumpa for å få få ting gjort kan du sette en alarm på 15 minutter og sørge for å få alt skrevet ned i en fei.

Når alt er skrevet ned kan du begynne å rydde og sortere innholdet ved hjelp av Baguaen.

Baguaen – vår magiske Feng Shui hjelper

Innen Feng Shui bruker vi mange ulike systemer. Et av dem er “Bagua” eller “magic square”. Dette kalles også «Black Hat Sect Feng Shui».

I baguaen finner vi de 9 essensielle livsområdene. Nå kan du sortere ønskene dine for 2024 i disse:

 1. Karriere 💙
 2. Relasjoner 💛
 3. Familie 💚
 4. Velstand 💖
 5. Helse ☯️
 6. Hjelpsomme venner 🖤
 7. Kreativitet 🤍
 8. Indre ro 🤎
 9. Suksess ❤️

Tegn opp baguaen på et ark. Nå kan du kan bruke den som et sorteringssystem og plassere de ulike ønskene dine inn i de ulike firkantene.

Ønsker du deg å spille et instrument, leke, skrive eller tegne mer? Sett det på plass 7 – kreativitet.

Hvis ønsket ditt er at du først og fremst trenger å stresse ned og finne roen kan du sette dine ønsker om regelmessig meditasjons-praksis eller faste turer i naturen på 8.

Hvis du derimot kjenner at tiden er inne for å tilbringe mer tid i rampelyset og du vil bli mer synlig med det du driver med kan du sette det på 9.

Hjelpsomme venner, nr. 6 bringer oss i kontakt med alle slags hjelpere, nettverk og personer som trer støttende til.

Helsebringende aktiviteter som trening, kosthold og akupunkturbehandling hører inn under den midterste firkanten, som er helse nr 5.

Kjærlighet gjennom gode relasjoner (nr. 2) er noe mange ønsker seg mer av.

Velstand og vekst kan ta mange former som hører inn under nr 4.

Mer kontakt med familien og forfedrene hører til i nr 3.

Jobbmuligheter og flyten gjennom livet er nr 1.

Velg det som er gøy!

Baguaen ble først oppdaget på et skilpaddeskall

Når du har sortert ønskene dine ser du hvilken av områdene som gir deg mest tenning og inspirasjon. Hva er det du umiddelbart får mest lyst til å sette i gang med? Hold fast ved det og gi slipp på det andre.

Innen Feng Shui konsentrerer vi oss helst om endringer i to livsområder om gangen. Det kommer flere muligheter siden – følg det som gir deg lyst, følelse av utvidelse og inspirasjon. Velg to områder for nå slik at du får fokusert energien din i dette området.

Du kan jo sette deg nye mål ved sommersolverv hvis du vil. Halvåret fra vintersolverv til sommersolverv er halvåret hvor Yang vokser. Det er tid for vekst, ekspansjon og utfoldelse. Hva vil du åpne opp for, hva skal vokse frem? Og: hva vil du høste til høsten?

Gjør-det-selv- Feng Shui

Når du har bestemt deg for to områder du vil satse på kan du bruke Baguaen til å lokalisere hvilke områder i hjemmet ditt som representerer de ulike livsområdene. Baguaen er nemlig tøyelig! Den kan legges over plantegningen i huset eller leiligheten din. Inngangen har du i bunnlinjen. Det vil si at inngangsdøra di er enten i firkant nummer 1, 6 eller 8.

Nr. 2 relasjoner har du i det øverste høyre hjørnet og nr. 4 velstand i det øverste venstre hjørnet.

Ta nå en titt i de livsområdene du har valgt å satse på for det kommende året. Hvordan ser det ut der, sånn rent konkret? Er det et skap med masse rot og skrot som du skulle ryddet i for lenge siden i velstandsområdet ditt? Da er det kanskje ikke så rart hvis pengeflyten i livet har stanset litt opp?

Og hvis du ikke får opp inngangsdøra di fordi det står masse sko og greier bak den – hva kan det gjenspeile om hvordan du åpner opp for og tar i mot av flyten av muligheter som kommer til deg? …og hvordan skal du kunne ta i mot med åpne armer når åpningen er blokkert? Dessuten har kanskje lampa blitt ødelagt så du famler rundt i mørke? Da er det ikke lett å se veien fremover i karrieren!

Ensomme gjenstander i området for gode relasjoner (nr 2) kan representere ensomhet. Forsøk å sette sammen par eller grupper av ting hvis du ønsker å være mer sosial. Bruk romantiske motiv hvis du ønsker deg mer romantikk.

Vasking og rydding er aldri feil

Å finne de representasjoner som kan symbolisere og ubevisst minne deg på hvordan du vil ha det og få dette riktig plassert kan være litt omstendelig. Jeg tar hensyn til både de fem elementer og mange andre hensyn når jeg gir råd om dette i en Feng Shui konsultasjon. Men: god belysning, vask og opprydding er (nesten) aldri feil. Les også dette blogginnlegget om rydding og om hvordan du kan lage salt water cure.

Hvis du i tillegg kan finne motiver, bilder eller gjenstander som symboliserer slik du ønsker at livet ditt skal være er du i gang med din egen Feng Shui – magi. Gi det et par uker og se hva som skjer i livet ditt.

Lykke til!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

2 hendelser på “Sett deg mål med Feng Shui”

 1. Tone Elisabeth

  Hei hei. Hvordan få det bra på jobb uten konflikter? Hva bør gjøres i huset med fengshui for å ha bra arbeidsplass ? Kunne tenkt meg å ha ordnet hele huset med fengshui. 🌞🌞Er det noen sim kan hjelpe meg med det? 😊

  1. Hei!
   Man kan bruke Feng Shui både hjemme og på selve arbiedsplassen – altså i lokalene på jobben. Hensikten vil da være å sikre god flyt av energi og dermed motvirke konflikter og fremme godt samarbeid. Det går også an å se på DITT forhold til jobben og eventuelle jobb-konflikter som avspeiles i hjemmet ditt og å finne andre løsninger. Håper det var svar på det du lurte på! Hvis du ønsker at jeg skal hjelpe deg med noe av dette er det bare å ta kontakt på telefon (913885959) eller e-post. Jeg pleier å svare raskere der enn her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen