Gløgg - en varmende oppskrift - Akupunktur med mer

Ekte gløgg – du lager den enkelt selv fra bunnen av

 

Visste du at god, gammeldags gløgg er kinesisk urtemedisin i praksis? Urtene som inngår i den tradisjonelle norske vinter-drikken anses som varmende urter i kinesisk medisin. Enkelt å lage fra bunnen av. Og det som er hjemmelaget er selvsagt best!

Innen den kinesiske visdommen søker vi alltid etter likevekt mellom yin og yang. Dette gjelder både innen akupunktur, Feng Shui, ernæring, trening og mye annet. Kvaliteter som mørke og kulde, knyttes til yin mens lys og varme assosieres med yang. Vinteren er dermed den årstiden som er mest yin, mens sommeren er yang. Når det er kaldt tilfører vi derfor mer varme for å skape balanse, harmoni og god helse. Her finner du 7 tips om hvordan du holder deg varm.

Obs! Gravide og folk som har høyt blodtrykk anbefales å ikke drikke gløgg.

Oppskrift

1-2 et par cm store biter ingefær

1-2 biter hel kanel (obs bruk ekte Ceylon kanel fra helsekost)

1 tsk nellik

3/4 l vann

evt. litt pomeransskall og hel kardemomme

La koke i ca 20 min

1/4 liter solbærsaft has i og varmes til kokepunktet

Nytes på kalde dager!