Vintersolverv og rottas måned

Vintersolverv

Vintersolverv med Yin og Yang

Vintersolverv er et av årets to store høydepunkt hvor lyset dreier. Nå blir dagene ikke lengre mørkere og kortere, men lysere og lengre!

For å si det med Yin og Yang terminologi: vinter og mørke er Yin-kvaliteter. Et av prinsippene med Yin og Yang er at de transformeres inn i hverandre. Når Yin når sitt maksimale høydepunkt begynner overgangen til Yang. Dette skjer ved vintersolverv – natta er på sitt lengste og det begynner å gå mot lysere tider!

Vintersolverv er midt i rottas måned

21.12. kl. 22.57. er det som mørkest. Da er det midt på vinteren i den kinesiske kalenderen – midt i rottas måned. IIIIk – Sa du «rotte\»? Det er lite hyggelig med invasjon i kjellerboden eller å møte dem på gata! Men… la oss se litt nærmere med nøytralt blikk på rottas kvaliteter slik det beskrives i kinesisk astrologi. Kanskje du kjenner noen som – eller selv er født i rottas år?

Rotter i kinesisk astrologi

Sannheten er at rotter er snille og vennlige dyr. Slik er det ikke bare i kinesisk tradisjon. Bare spør en som har hatt en rotte som kjæledyr! kjennetegnes ved at de både er intelligente, oppfinnsomme, praktiske og pragmatiske. De er sosiale, lette å komme overens med. De har en evne til å overleve og gjøre det hyggelig rundt seg, selv under vanskelige forhold. Rotta ser mulighetene, er gjerne litt sparsommelige – de er alltid ute etter en god deal! Og de får med seg hva som skjer. Trenger du hjelp med tips til shopping og gode leverandører så spør en som er født i rottas år (det vil si 2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936). De vet garantert om hvor du kan finne gode tilbud!

Rotter opptrer gjerne i flokk og er en del av en klan. De er noen veldig familiekjære typer som tar seg godt av barna sine. Nesten som oss i julestria  …der vi stresser omkring i rottas måned for å hamstre inn gaver til for våre nære og kjære. Kanskje rottas energi hjelper deg til å snuse opp den perfekte julegave? (les mer om julegaver og kinesisk astrologi)

Kostråd for rottas måned

I den kalde tida som rottas måned (dvs. tid med mye Yin kvalitet) anbefales varm (Yang) mat. Varmen tilfører maten – og dermed oss varme og sårt etterlengtet Yang i den kaldeste og mørkeste tida.

Derfor anbefales Baking, steking, grilling, stuing og langtidssteking. Unngå kald og rå mat!

Inkluder mer mandler, valnøtter, selleri, sopp og avokado i kostholdet! 

Rotta representerer en ny start

Rotta er det første dyret av de tolv dyrene i den kinesiske zodiaken. Den representerer derfor en ny begynnelse, en ny start. Det er altså midt på vinteren, med maksimal Yin, når sola snur og vi har vintersolverv –  at en ny syklus begynner.

Drøm frem ditt nye liv

vintersolverv

I den kinesiske kalenderen tilhører vinteren det dype og mystiske vann-elementet. I vann-elementet finner vi også dypet av vår bevissthet: det ubeviste, drømmer og intuisjon. Å hengi seg til å drømme seg bort litt kan gi deg viktig informasjon om din egentlige vilje. Her ligger det en magisk fruktbar skaperkraft!

I den dypeste hvilen ligger kimen til nytt liv. Kimen spirer ikke før til våren, den skal få hvile og gjøre seg klar en god stund til. Alt i januar begynner det å bli mer næring til det nye som skal oppstå til våren. Midtvinter er derfor tiden til å sette seg intensjoner og å bli seg bevisst om det er en ny retning du drømmer om at livet ditt skal ta det neste året.

Drøm søtt!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen