Vintersolverv og rottas måned - Akupunktur med mer

Vintersolverv

Vintersolverv er Yin – tid i kinesisk filosofi Søndag 22.12. kl 05.19 er vi midt i vinterens sesong. Når Yin når sitt maksimale høydepunkt begynner transformasjonen inn mot Yang. Dette skjer i kalenderen ved vintersolverv – natta er på sitt lengste og det begynner å gå mot lysere tider!

Vi er midt i vinterens sesong. Det tid for dvale og til å hengi seg til drømmene. Bjørnen i vinterhiet ses på som den store drømmeren.

I den dypeste hvilen ligger kimen til nytt liv. Kimen spirer ikke før til våren, den skal få hvile og gjøre seg klar en god stund til. Alt i januar begynner det å bli mer næring til det nye som skal oppstå til våren. Midtvinter er derfor tiden til å sette seg intensjoner og å bli seg bevisst om det er en ny retning du drømmer om at livet ditt skal ta det neste året. Hva drømmer du om?

Vintersolverv er i rottas måned 

IIIk! Sa du “rotte”? Ikke hyggelig med invasjon i kjellerboden eller å møte dem på gata! Men… la oss se litt nærmere på rottas kvaliteter med nøytralt blikk…

Kommer man litt over den umiddelbare avskyen mange føler for rotter, så ser man at de er er både intelligente, oppfinnsomme, praktiske og pragmatiske. De er sosiale, lette å komme overens med og har en evne til å overleve og gjøre det hyggelig rundt seg selv under vanskelige forhold. Rotta ser mulighetene, er gjerne litt sparsommelige – de er alltid ute etter en god deal! Og de får med seg hva som skjer.  Trenger du hjelp med tips til shopping så spør en som er født i rottas år om hvor du kan finne gode tilbud!

Rotter opptrer gjerne i flokk og er en del av en klan. De er noen veldig familiekjære og barnevennlige typer som tar seg godt av barna sine. Nesten som oss i julestria  …der vi stresser omkring i rottas måned for å hamstre inn gaver til for våre nære og kjære. Kanskje rottas energi hjelper deg til å snuse opp den perfekte julegave?

Rotta er det første dyret av de tolv dyrene i zodiaken. Den representerer derfor en ny begynnelse eller en ny start. Så det er midt på vinteren når sola snur og vi har vintersolverv –  at en ny syklus begynner.