Vintersolverv med Yin og Yang

Vintersolverv er et av årets to store høydepunkt hvor lyset dreier. Nå blir dagene ikke lengre mørkere og kortere, men lysere og lengre!

For å si det med Yin og Yang terminologi: vinter og mørke er Yin-kvaliteter. Et av prinsippene med Yin og Yang er at de transformeres inn i hverandre. Når Yin når sitt maksimale høydepunkt begynner overgangen til Yang. Dette skjer ved vintersolverv – natta er på sitt lengste og det begynner å gå mot lysere tider!

Vintersolverv er midt i rottas måned

21.12. kl. 16.58. er det som mørkest. Da er det midt på vinteren i den kinesiske kalenderen – midt i rottas måned. IIIIk – Sa du «rotte»? Det er lite hyggelig med invasjon i kjellerboden eller å møte dem på gata! Men… la oss se litt nærmere med nøytralt blikk på rottas kvaliteter slik det beskrives i kinesisk astrologi. Kanskje du kjenner noen som – eller selv er født i rottas år?

Rotter i kinesisk astrologi

Rotter kjennetegnes ved at de både er intelligente, oppfinnsomme, praktiske og pragmatiske. De er sosiale, lette å komme overens med. De har en evne til å overleve og gjøre det hyggelig rundt seg, selv under vanskelige forhold. Rotta ser mulighetene, er gjerne litt sparsommelige – de er alltid ute etter en god deal! Og de får med seg hva som skjer. Trenger du hjelp med tips til shopping og gode leverandører så spør en som er født i rottas år (det vil si 2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936). De vet garantert om hvor du kan finne gode tilbud!

Rotter opptrer gjerne i flokk og er en del av en klan. De er noen veldig familiekjære typer som tar seg godt av barna sine. Nesten som oss i julestria  …der vi stresser omkring i rottas måned for å hamstre inn gaver til for våre nære og kjære. Kanskje rottas energi hjelper deg til å snuse opp den perfekte julegave? (les mer om julegaver og kinesisk astrologi)

Rotta representerer en ny start

Rotta er det første dyret av de tolv dyrene i den kinesiske zodiaken. Den representerer derfor en ny begynnelse, en ny start. Det er altså midt på vinteren, med maksimal Yin, når sola snur og vi har vintersolverv –  at en ny syklus begynner.

Drøm frem ditt nye liv

I den kinesiske kalenderen tilhører vinteren det dype og mystiske vann-elementet. I vann-elementet finner vi også dypet av vår bevissthet: det ubeviste, drømmer og intuisjon. Å hengi seg til å drømme seg bort litt kan gi deg viktig informasjon om din egentlige vilje. Her ligger det en magisk fruktbar skaperkraft!

I den dypeste hvilen ligger kimen til nytt liv. Kimen spirer ikke før til våren, den skal få hvile og gjøre seg klar en god stund til. Alt i januar begynner det å bli mer næring til det nye som skal oppstå til våren. Midtvinter er derfor tiden til å sette seg intensjoner og å bli seg bevisst om det er en ny retning du drømmer om at livet ditt skal ta det neste året.

Drøm søtt!