Vann-elementet er vinterens element

vann-elementet

Blant de fem elementene i kinesisk filosofi, er vann-elementet vinterens element. «Det avgrunnsdype», kalde, mørke, farlige elementet. Bevegelsen til denne energien er nedover. Ned i dypet. Ja, vi kan faktisk si «nord og ned» fordi kompassretningen nord også tilhører vann-elementet. 

Vann kan anta uendelig mange former – hardt som is, lett som snøfnugg, innbydende klart på en sommerdag, dødelig opprørt hav, isolerende tåkedotter…

Havet har ingen grenser (hvis du husker Harald Heide Steens russiske ubåtkaptein så vet du at man ikke kan se grenser under vann). Det forbinder kontinenter og alle mennesker med hverandre. Det ebber og flør og er i konstant bevegelse. Alt liv har oppstått her. Her finner vi klodens store, mystiske, mørke dyp.

Psykens dyp i elementet vann 

vann

Vann-elementets dyp handler også om dybden i våre sinn, drømmene våre, det ubevisste og det kollektivt ubevisste.

Følelsen frykt hører til i vann-elementet. Og det kan være forbundet med frykt, skrekk og gru å skulle gi slipp på kontroll, å møte seg selv og virkeligheten fra et dypere og sannere plan.

Dette kjenner vi igjen fra mytenes verden – bare se på Harry Potter! Den modige helten vår møter frykten – kjemper mot Voldemort, troll og andre fryktinngytende uhyrer på sin utviklende vei. Når trollet er nedkjempet og helten er frigjort fra frykten vinnes tilgang til de enorme resursene som vann-elementet representerer.

Når du er i harmoni med dette elementet kan du ha opplevelser av å kunne gå dypt inn i noe, gi slipp på kontroll og oppleve kontakt med noe som er større enn deg selv. Mange kommer i kontakt med sin indre dybde gjennom meditasjon, i avspenning og drømmereiser. Denne tilstanden er kanskje mer tilgjengelig nå, i vintermørket?

I READING kommer informasjonen i slike drømme-bilder og symboler. Når jeg «leser» betydningen dette har, kan du få bevissthet til ulike tema som det kan være vanskelig å se klart på egenhånd. Informasjonen herfra kommer fra visdommen i det ubevisste hav, fra vann-elementet.

Feng Shui og vann-elementet

Innen Feng Shui assosieres horisontale striper, materiale glass og maritime symboler med elementet vann. 

Generelt bør du unngå å ha maritime motiver på soverom fordi vann-elementet forbindes med frykt. Vi vil at du skal sove godt og føle deg trygg om natta!

Inngangspartiet gjenspeiler flyten av energi inn i livet ditt og hvordan du tar i mot det som kommer til deg. Det kan også fortelle noe om din karriere, jobb og din vei gjennom livet. Ved å ha det rent, ryddig og lyst her sørger du for en god energi i dette livsområdet. 

Reiseliv, medisin, pengetransaksjoner og skrivekunst er områder styrt av vann-elementet i kinesisk astrologi. Hvis vann et et lykkebringende element for deg kan noe innen dette være fint for deg å befatte deg med eller jobbe med.

Nyrene, livsvilje og frykt tilhører vann-elementet

Organene i vann-elementet i tradisjonell kinesisk medisin er nyrene og blæren.  

Akupunktør Oslo

Nyrene tilhører vann-elementet, og de indre organene styrer i følge tradisjonell kinesisk medisin (TCM) over ulike emosjoner og spirituelle aspekter i oss. I vann-elementet møter vi vår frykt, mer spesifikt livstruende frykt fordi nyrene inneholder vår grunnleggende vilje til å overleve (zhi).

Dette kalles også «viljen som ikke kan villes» – livet vårt slik det er gitt oss, og slik det utfolder seg gjennom vekst, utvikling og aldring. 

I nyrene oppbevares også det potensialet vi på godt og vondt har arvet fra våre forfedre. Den grunnleggende livsenergien som du fikk med deg ved unnfangelsen. Dette kalles «Jing» og er en uerstattelig ressurs som vi bør ta godt vare på. Jing er blant annent knyttet til beinsubstansen, margen og tennene. 

Nyre-energien forsyner korsryggen, knærne og føttene med varme. Se mine 7 tips om hvordan du holder varmen. Ved å kle på deg godt og spesielt passe på å holde deg varm på disse områdene, kan du avlaste og støtte din egen nyre-energi. Vi tar også vare på nyre-energien gjennom å spise varmende mat.

Kulde, saltsmak, fargene mørkeblått og sort tilhører vann-elementet. Har du cravings på salt kan det være at nyre-energien din ber om en «kickstart» gjennom saltsmaken. I ansiktet avspeiler området under øynene nyrene, så er du blå under øynene, eller har «poser» der forteller det om en nyre-relatert slitenhet.

Å forvandle frykt til visdom 

Reaksjonen som binyrene skaper med å danne stresshormoner er nyttig når man skal overleve i akutt fare. Men hvis frykten blir hengende fast og får styre veivalgene våre kan vi komme galt avsted. 

Den eksistensielle utfordringen i vann-elementet er å transformere frykt og tvil til visdom og tillit. Akupunktur kan støtte en slik prosess gjennom å bidra til å lande stress. Noe av styrken ved tradisjonell kinesisk medisin er at den ikke skiller mellom kropp og sjel, men ser en integrert helhet. Behandlingen kan dermed bidra til å forløse gamle traumer og stress gjennom de prosessene som settes i gang i den fysiske kroppen.  Når det skapes mer harmoni i vann-elementet følger det med sjelefred, klarhet, indre ro, visdom og en tettere kontakt med din egen essens. 

Ønsker deg en god vinter! 

Kom i gang med din helbredende prosess

Innen akupunkturen ser vi kroppen som helhet. Kom til meg hvis du er åpen for transformasjon og hvis du er åpen for å forstå hva kroppen kanskje har å si deg! 

Finn timen din her 

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen