Grisens måned – tid for ro

grisens måned

Vinter og mørke 

Naturens feminine Yin kvaliteter byr oss på hvile og inviterer til et roligere tempo. Mørket omfavner oss, roer oss ned, vi trekker oss inn. Både inn i oss selv og inn i våre hjem. 

I vintersesongen fullføres syklusen. Året lander og finner sin avslutning. Naturen er i hvile-fasen, hvor gamle livsformer går i oppløsning. 

Finn roen i grisens måned

Kroppen begynner nå å lagre energi for vintermånedene. Dette er en tid for endring og transformasjon. Energien vår bringes innover og da roer vi ned aktiviteten. Hvis det dukker opp søvnproblemer, angst og indre uro i forbindelse med det – ta tak i det nå! For i grisens måned gir naturen dra-hjelp med akkurat dette. Akupunktur kan hjelpe deg med å finne ro.

Eksistensielt tema i grisens måned: doven dvale

Grisens måned er den første vintermåneden i den kinesiske kalenderen. Vinteren tilhører det dype og myke vann-elementet. Nå sender planter og trær livskraften sin ned. Ned i røttene. Dette er tid for dvale, hvile og overlevelse. 

Grisen som nyter mat og hvile gir oss et avslappet og – ja: dovent inntrykk. På den kinesiske klokka er grisens timer kl. 21- 23. Dette er leggetid, tid for å avslutte mentale og fysiske prosjekter. Generelt kan vi si at grisens tid er tid for avslapping og søvn. Et «grise-tema» er å holde aktivitet tilbake for å gi plass for den nye energien som kommer i neste livssyklus. 

Å gjemme unna dine talenter og kraft i en situasjon som ikke er støttende er grisens visdom. Det er en smart måte å overleve på i vanskelige tider. Og om vinteren handler det om det å overleve.

Grisen i 2023 er siste måned i en 5 års syklus

Følelsen av frykt til hører vann-elementet. Og det er mye som trigger frykt i eteren nå – har du kjent på det? Det er usikre tider på så mange måter og plan. Vi må forholde oss til dette, både kollektivt og personlig. Akkurat denne grise-måneden er den siste i en 5 års-syklus og den inneholder ekstra mye vann, og dermed frykt. Jeg ser det litt som at siste rest av oppvaskvannet ofte inneholder en del grums når man heller det ut…. så nå kan det være at du kjenner på siste rest av noe av det du har balet med de siste 5 åra. Det finner sin avslutning nå.

Det skal bli bedre fra 7. desember, for da kommer tre – rottas måned som er begynnelsen på en splitter ny 5 års syklus. Det blir nye begynnelser og en fresh start. Jeg gleder meg! Og etter 4. februar 2024 er det enda et stort skifte, da lander det nemlig en stor 20 års-syklus. Mer om det siden.

Den eksistensielle utfordringen i vann-elementet er å transformere frykt og tvil til visdom og tillit. Når det skapes mer harmoni i vann-elementet følger det med sjelefred, klarhet, indre ro, visdom og en tettere kontakt med din egen essens. Trenger du støtte i denne prosessen, eller hjelp med søvn og avspenning kan akupunktur være et godt, naturlig alternativ uten bivirkninger.

Kom i gang med din helbredende prosess

Innen akupunkturen ser vi kroppen som helhet. Kom til meg hvis du er åpen for transformasjon og hvis du er åpen for å forstå hva kroppen kanskje har å si deg!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen