Julaften er over, gavene er åpnet, romjulen passert, siste nyttårsrakett fyrt av og vi skal nå venne oss til å skrive 2019. Noe av julepynten er pakket bort hjemme hos meg. Men det meste lar jeg stå til 13. dag jul. Eller kanskje helt til 20. dag jul, som er absolutt siste frist i følge primstaven (og min mormor).
 
Tiden rundt midtvinter representerer tida på året med mest Yin. Naturen er mørk, kald og stille. Mørket kan være overveldende og skremmende, men å være i det kan også være helbredende og nærende. I likhet med mange andre aspekter ved Yin setter vi i vår kultur kanskje ikke så stor pris på denne tiden på året. Anser vi derimot hvile, ro og tilbaketrekning som en forutsetning for vekst, aktivitet, varme (Yang aspekter) kan vi kanskje bli litt bedre venner med Yin ?
 
Snart vil vi se at det går mot lysere tider og at sola faktisk «snudde» mens vi stappet i oss søtsaker og tradisjonsmat, slanget oss i sofaen, løste julenøtter og hva vi nå drev med mens vi koblet ut i jula. Det er som om julehøytiden gir oss en kollektiv restart – inn i det nye året.
 
Hjemme har jeg lagt en hvit duk på bordet for å minne meg om de nye mulighetene jeg har i 2019. Et enormt blankt ark om du vil – en ny frisk start.
 
Ønsker deg et godt nyttår!