Tigerens måned i tigerens år

tigerens år

Den majestetiske tigerens år begynte ved den første nymånen etter den første fullmånen etter vintersolverv. Dette er en helt annen energi enn de to foregående årene. Tigeren bringer oss tre-elementets vekst, vitalitet og optimisme. Når blir det lettere å være modig og å ha fremgang. Årets tiger er av typen Yang vann. Vann-elementet nærer tre-elementet så årets tiger får en konstruktiv støtte. Dermed kan vi utrette storslåtte ting!

Hva symboliserer tigeren?

Hvis du er født i tigerens år, måned, time og/eller dag har du en tiger i det kinesiske horoskopet ditt. Dette kan bety mange ulike ting, men den mektige, kraftfulle og attraktive tigeren bringer gjerne med seg typiske tiger-egenskaper som forsiktighet, eleganse, entusiasme og vennlighet.

Tigerens symbolikk kan man forstå ved å tenke på hvordan kattedyr forsiktig sniker seg innpå byttet før de angriper raskt og kraftfullt. Dette bildet viser en målrettet og modig fremgang som er typisk for tigeren. Det viser også evne til å ta avgjørelser og å ha mot og vitalitet nok til å handle på riktig tidspunkt. Dette er en av egenskapene til tre-elementet når det er velfungerende.

Blant tigerens egenskaper nevnes forsiktighet, heltemot, kraft, optimisme, tiltrekning og ambisjon. Nedsiden er at  «tigere» lett blir sinte. De har ofte problemer med å ta i mot råd og generelt problemer med autoriteter. De er selv naturlige ledertyper.

Tigerens måned i tigerens år – dobbel tigerkraft

Denne uka begynte både tigerens år og tigerens måned. Nå er det dobbel tigerkraft frem til 5. mars!

Akkurat nå er vi like langt unna vintersolverv som vi er unna vårjevndøgn. Vi går ut av hvilemodus og opp mot lyset! Vinterdvalen og vann-elementet sin årstid avsluttes, tre-elementet begynner så smått å våkne. Dagene blir lengre og lengre – sola klatrer høyt nok på himmelen til å bringe oss farger og  lys. Øynene og spesielt fargesynet tilhører tre-elementet. Himmelen er igjen vakker rosa om morgenen og om kvelden. Tigerens måned er den første av vårens måneder i den kinesiske kalenderen.

Dette halvåret vokser Yang. Hver dag blir det lysere og varmere. Da tenderer det til å oppstå Yang – ubalanser i kroppen. Her er noen eksempler:

  • Tigerens time er fra kl 03 – 05 om morgenen. Dette er IKKE en god tid å ligge våken og bekymre seg på. Vær da heller modig som en tiger! Søvnproblemer er en av de tilstandene som gjerne behandles med akupunktur.
  • Himmelretningen øst, naturfenomenene torden, vind og værforandringer er knyttet til tre-elementet. Reagerer du på dette indikerer det ubalanse i tre-elementet.
  • Pollenallergi er ofte relatert til en type «tiger-ubalanse» som handler om samspillet mellom tre-elementet og de andre elementene i kroppen. Når vi forebygger pollenallergi med akupunktur er det slike ubalanser vi ønsker å rette opp i før pollensesongen kommer.
  • En av tigerens svakheter er at den lett kan bli hissig. Trenger du å roe ned litt? Irritasjon og sinne kan handle om bakenforliggende traumer eller slitenhet. Akupunktur kan bidra til sjelefred.

Tigeren når sine mål ved å være forsiktig og vital. Å fremelske kvaliteter som ro, selvtillit og fleksibilitet vil være lykkebringende – spesielt dette året.

Ønsker deg god framgang med tigeren!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen