Av Vibeke / 8. juni 2017 / Akupunkturbehandling,Kinesisk astrologi,Livsstil,mat / 1 minutt med lesing
Fortryllende spiselig pynt
Har du blitt servert spiselige blomster noen gang?
Ulike matvarer virker på oss ulik måte. Man føler seg anderledes etter å ha spist et tungt kjøttmåltid enn etter å ha spist Cecar-salat til middag, for eksempel. Noen matvarer varmer oss (som chilli, peper, basillikum, lammekjøtt og kaffe) mens andre matvarer virker kjølende (som melon, pære, kiwi, sitron, yoghurt og krabbe).
Å spise blomster skal i følge tradisjonell kinesisk tankegang være spesielt godt for sjelen. Blomster ser fortryllende ut også når de serveres!
Disse blomstene kan du spise
Løvetann, agurkurt, filoer, natt og dag, blomkarse, ringblomst og nyperoser er eksempler på spiselige blomster. Server dem gjerne som pynt på en sommersalat med kjølende agurk, jordbær og tomat, eller bruk dem som kakepynt!
Blomster er oppløftende å se på og det er heller aldri dårlig feng shui med en blomsterbukett!
Vannmelon og sitron er også kjølende matvarer som passer perfekt til varme dager – som forhåpentlig er like om hjørnet. Les mer om kjølende mat her