Workshop: Feiring av midtsommer med østens visdom, yinyoga og gong -

Velkommen til workshop viet sommerens element: ild!

Korona-tiden kan ha gjort deg nedstemt, sliten eller gitt deg litt høye skuldre. Her får du mulighet til å gi slipp og få kontakt innover i deg selv.

Det er lettet litt på restriksjonene og endelig kan vi være sammen igjen og se hverandres ansikter  –  glede oss over kontakt med hverandre, ha blikkontakt med hverandre. Dette vil vi feire! Gjennom yinyoga kan vi få en dyp kontakt med vårt eget hjerte – og gjennom dette en dypere kontakt med hverandre. 

Program

Vi starter med østens visdom for sommerens årstid og ildelementet med akupunktør Vibeke Klev. Østens visdom viser oss hvordan kan man forebygge helseplager gjennom å tilpasse oss årstiden med behandling, kosthold og livsstil. Dette vil bli forklart på en enkel og lettfattelig måte på workshopen. 

Deretter gjør vi yinyoga for sommer og ildelementet med Maria Andersen. Yinyoga er meditativ og rolig yoga, med posisjoner som holdes lenge (3-5 min.) for å tøye bindevevet. Øvelsene på den årstiden er litt mer aktive enn på vinteren, med fokus på kroppsholdning, avspenne skuldre og nakke, samt åpne brystkasse. Det er fokus på å kjenne etter og ha glede av praksisen, derfor passer dette for alle! Under yinyoga spilles det myk gong.

Deretter blir det en lang og god avspenning med gonger og andre akustiske instrumenter for integrering. Du ligger på et underlag og tar imot helende lydvibrasjoner.

Etter avspenningen serverer vi kjølende frukt og drikke som passer til den varme årstiden.

Det trengs ingen forkunnskaper – velkommen som du er og opplev!

Bli kjent med vibrasjoner fra gongen

Gong er et av de eldste instrumentene som finnes, og blir ofte brukt sammen med yoga. Vibrasjonene fra gongen kan i seg selv føre en inn i dyp avspenning. Vibrasjonene påvirker deg dypt, og man kan oppleve å komme i en meditativ tilstand. I den tilstanden, mellom søvn og våkenhet, vekkes en selvhelbredende prosess. Du kan kanskje føle at du befinner deg på et sted uten tid og rom, hvor du kan føle deg som en del av universet og samtidig komme dypt inn i deg selv. De magiske lydene fra gongen kan hjelpe deg til både å gi slipp på unødvendige spenninger og til å finne indre ro. Mellom gong-innslagene vil du også oppleve fascinerende toner fra forskjellige syngeboller, transparente vibrasjoner fra sansula, “oppløftende” klang fra koshi-klokker, beroligende lyder fra rainstick, magiske lyder fra metalltrommer og andre akustiske instrumenter.

Praktisk informasjon om workshopen

Workshopen holdes i Dronningensgate 23, Bloom studio, i 2 etg. Fredag 19.6. kl. 17-19.30 Pris: 390 kr
Du melder deg på her
Workshopen har plass til maks 10 fysiske deltakere slik at smittevern og trygghet ivaretas. Vennligst ta med deg din egen yogamatte / underlagog pledd og eventuelt pute da retningslinjene enda ikke tillater at vi kan bruke studioets utstyr.
——–
Har du ingen mulighet å møte opp, men ønsker å være med på feiringen, så kan du delta gjennom en direktesending via lukket Facebook gruppe. Send e-post til mediyoga.oslo@gmail.com om du vil delta online. Alle deltakere får tilgang til opptak av direktesendingen i 3 dager på en lukket Facebook-gruppe.