Velkommen vinter og grisens måned!

vinter

Vinter og mørke 

Naturens feminine Yin kvaliteter byr oss på hvile og inviterer til et roligere tempo. Mørket omfavner oss, roer oss ned, vi trekker oss inn. Både inn i oss selv og inn i våre hjem. 

I vintersesongen fullføres syklusen hvor året lander og finner sin avslutning. Dette er naturens hvile-fase hvor gamle livsformer går i oppløsning.

Vinteren relateres til elementet vann

Av de fem elementene i kinesisk filosofi tilhører vinteren vann. I vann-elementet finner vi en rekke andre korrespondanser som kulde, saltsmak, nyre- og blære funksjonen i den fysiske kroppen. Ubalanser i dette elementet kan vi lese i ansiktet i området under øynene. Man kan få «poser» eller bli blå under øynene. Dette er tegn på en form for slitenhet.

Innen Feng Shui assosieres horisontale striper og fargene mørkeblå og sort med vann-elementet. Reiseliv, medisin, pengetransaksjoner og skrivekunst er områder styrt av vann-elementet i kinesisk astrologi.

Vann-elementet handler om drømmene våre, det ubevisste og det kollektive. Når du opplever å kunne gå dypt inn i noe, gi slipp på kontroll og kanskje opplever kontakt med noe som er større enn deg selv er du sannsynligvis i kontakt med vann-elementet ditt. Mange kommer i kontakt med sin indre dybde gjennom meditasjon, dyp avspenning og drømmereiser. Dette er kanskje mer tilgjengelig nå i vintermørket?

Nyrene og følelse av frykt tilhører vann-elementet

Nyrene tilhører vann-elementet og de indre organene styrer i følge kinesisk medisin over ulike emosjoner og spirituelle aspekter. Nyre-energien inneholder vår grunnleggende vilje til å overleve (zhi). Dette kalles også «viljen som ikke kan villes» – livet vårt slik det utfolder seg gjennom vekst og aldring. I nyrene finner vi også det potensialet vi på godt og vondt har arvet fra våre forfedre.

Nyre-energien forsyner korsryggen, knærne og føttene med varme. Ved å kle på deg godt og spesielt passe på å holde deg varm på disse områdene, kan du avlaste og støtte din egen nyre-energi. 

Frykt er emosjonen som er knyttet til nyre-energien, og særlig livstruende frykt. Reaksjonen som binyrene skaper med å danne stresshormoner er nyttig når man skal overleve i akutt fare. Men å leve i konstant frykt og overlevelses-modus kan sette spor i kropp og sjel.

Den eksistensielle utfordringen i vann-elementet er transformere frykt og tvil til visdom og tillit. Akupunktur kan støtte en slik prosess gjennom å bidra til å lande stress. Noe av styrken ved tradisjonell kinesisk medisin er at den ikke skiller mellom kropp og sjel men ser en integrert helhet. Behandlingen kan dermed bidra til å forløse gamle traumer og stress gjennom de prosessene som settes i gang i den fysiske kroppen.  Når det skapes mer harmoni i vann-elementet følger det med sjelefred, klarhet, indre ro, visdom og en tettere kontakt med din egen essens.

Ønsker deg en god vinter!

Har du spørsmål – ta gjerne kontakt!

Har du spørsmål om akupunktur så ta gjerne kontakt! Jeg pleier å svare raskt tilbake på post@vibekeklev.no telefon 91388595 , via messenger på Facebook eller på Instagram.

Ønsker du å bestille time?

Skroll til toppen