Naturlig fødsel. Lær å hjelpe partner gjennom fødsel via nettkurs

Akupressur ved fødsel

Sørg for enklere fødsel – lær deg akupressur !

Mannekurs for enklere fødsel

Overraskelse! Positiv graviditetstest! WTF, WOW og eremulig! Sjukt fett!

Du har vært gjennom dette – og gjennom den neste fasen hvor ingenting skjer. Det er hverken tegn til noen mage eller noen unge…. før det er på tide med ultralyd…og dere får ved hjelp av fascinerende teknologi se konturene av….et bitte lite menneske!

Men så: etter en stund kommer magen – og etterhvert kan du kjenne med hånda på magen at jo, det er jo en unge inni der! Magen blir større og større – og akkurat nå som du har begynt å venne deg til at hun er gravid så vet du at det skal det snart bli en slutt på. Fordi fødselen nærmer seg! Og du vil være med på det, hun vil ha deg med. Dere er jo to om dette!

Dere går på et fødselsforberedende kurs på sykehuset. Kanskje får du høre at det ikke er så mye du får bidra med under fødselen. Utenom å legge noen kalde kluter på panna og å heie så er det fint hvis du ikke går i veien for jordmor og andre som skal gjøre jobben sin der. Du får en følelse av at dette har du egentlig ikke noe med.

Så der blir du ganske parkert! Og sitter igjen i en tilskuer-posisjon og tenker at her har jeg lite å tilføre. Og at testosteron ikke er noe man har bruk for i en fødsel.

Vet du hva? Det er feil. Hun trenger deg, og du kan bidra til at fødselen går lettere. Det er noe du kan gjøre.

Akupressur – et nyttig bidrag til en enklere fødsel

Har du hørt om akupressur? Altså det er å trykke på akupunkturpunkter for å aktivere dem og sette i gang reaksjoner i kroppen. Jeg underviser på Doulaskolen i dette (doulaer er profesjonelle hjelpere under fødsel). Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på at akupressur før og under fødselen virkelig kan bidra til å få fortgang i sakene og dempe smerter.

Hun og ungen kan få en enklere fødsel og du kan bidra til dette!

Det er ikke spesielt vanskelig å finne punktene når du har nøyaktige beskrivelser å gå etter. Og du trenger ikke lære så mange punkter heller for å kunne gi praktisk hjelp. Alle kan lære dette. Jeg har derfor laget et nettkurs med videoer som forklarer nøyaktig hvor punktene er. Du vil lære hvordan du kan forvisse deg om at du trykker på riktig sted, og få en forståelse av når og til hva de ulike punktene kan brukes. Du vil lære ulike teknikker som både kan brukes under fødselen og før fødselen. Før fødselen bruker du det både som trening og som som fødselsforberedende behandling.

Kurset består av tre leksjoner og en bonus-leksjon. Du får disse som e-post. Det inngår også en halvtimes veiledning på Skype slik at dere kan stille spørsmål og få hjelp hvis dere har behov for det.

Tilbakemeldinger på kurset

«Vi liker veldig godt hvordan tekst og video gjør det lett å finne frem til og skjønne hvert punkt. Videoene er veldig viktige for å finne plasseringen til punktet, mens teksten gir kort og konkret den informasjonen vi trenger for å forstå hvordan/når vi skal bruke punktene. Dette kommer vi til å bruke :)»

Ønsker du å ta kurset eller få mer informasjon om det?

Bestill kurset ved å sende en mail til post@vibekeklev.no , via kontaktskjemaet, send sms eller ring til 913 88 585

 

 

 

1 + 11 =