Vintersolverv – nå går det mot lysere tider
Midvinter er den møkeste og kaldeste tida på året. I yin/yang terminolog representerer dette ekstrem yin. Kvaliteter som kaldt, mørkt, innadvent, er på sitt sterkeste nå. Yin representerer også spirituelle og intuitive kvaliteter. Dermed er midtvinter en glimrende tid for å gå inn i seg selv og kjenne etter hva du egentlig trenger og ønsker deg. Romjula gir oss en fin mulighet til å «ruge ut» noen ønsker og intensjoner for det nye året.
Ekstrem yin utløser yang. Dette er et fenomen som også beskrives i bevegelsene i østens kampkunster som Kung Fu eller taiji.  Når en bevegelse har nådd sitt ytterpunkt så utløses impulsen til den motsatte bevegelsen. Prinsipper som «What comes up must come down» og at «pendelen svinger» er utrykk for dette fenomenet. Man kan også observere dette fenomenet i historiske eller politiske hendelser. Ved midtvinter når vi dette ytterpunktet og vi går mot lysere tider. Hver dag vil gradvis bringe oss mer yang: lys og varme.
Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips