Her kommer vinteren
Her kommer vinteren
her kommer den kalde, fine tida
her kommer vinter´n
endelig fred å få.
(Joachim Nilsen)
Image
Vinteren starter i år mandag den 7. november i følge den kinesiske kalenderen. Dagene blir stadig kortere frem til midtvinter (som er 21. – 22. desember). I tankegangen om Yin og Yang er midtvinter total Yin  – det er mørkt, kaldt, stille og naturen sover. Vi beveger oss nærmere og nærmere dette vendepunktet nå.
Den introverte, mørke tida er en fin tid for å drømme og meditere. Det er vannelementets tid som gir oss mulighet til å gå i dypet av oss selv. Når det er mindre lys og aktivitet rundt oss ute kan det gi rom for mer fokus på det indre livet. Kjenn etter – reflekter litt – ha en indre dialog – vær tilstede her og nå. Kanskje er du så heldig å ha peis og kan legge en kubbe på den mens du drikker en kopp med noe varmt i. Å få denne roen og hvilen gir næring til den nye blomstringen som kommer med våren om noen måneder. Sett i mellomtiden pris på denne muligheten til å lade batteriene!
Om vinteren må vi beskytte oss mot kulda. Vi er spesielt opptatt av dette i kinesisk medisin fordi vi ser at kulde kan komme inn i kroppen og skape sykdom. Pass særlig på korsrygg, knær og føtter – det kan være mye god helse i en stillongs av ull.
Indre fred
Image
November. Høstens sprakende farger har falt til jorden.  Det er mørkt nå, for snøen og julegata lyser enda ikke opp. Når fokuset er i det indre – hva viser seg der? Er det noe som du pleier å feie under teppet som plutselig kommer fram og vil ha oppmerksomhet? En gammel sorg som kommer opp og som nå endelig er klar til å jobbes med? Et tema i livet som skaper stress og irritasjon? Eller noe helt annet som du vet er der og som du egentlig vil ta et oppgjør med – men så glipper det likevel unna? Hvis du er åpen for å ta i mot spirituelt arbeid så kan slike temaer (eller helt andre temaer) være fokus i reading. Når vi rydder i det indre arkivet vårt kan det gi rom for indre fred. Hvis dette «klinger for deg» som det heter, altså: hvis det vekker din interesse – så ta gjerne kontakt. Å jobbe med tematikk gjennom readinger er både gøy og… ja…faktisk litt magisk.
Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips