Vinteren tilhører vannelementet

November er grisens måned i kinesisk kalender. I 2017 begynner grisens måned 7. november og varer til 6. desember. Og da begynner rottas måned. Begge disse månedende tilhører vannelementet og vinteren. Med grisens måned innledes altså vintersesongen.

Dyrene i kinesisk astrologi

I det kinesiske horoskopet har du 4 dyr. Et for timen, et for dagen, et for måneden og et for året du er født. Man sier at det dyret det var det året du ble født lever i hjertet ditt, altså at du har egenskaper fra det dyret. De som er født i 1947, 1959, 1971, 1983, 1995 eller 2007 er født i grisens år.
Griser går for å være sosiale, liker å være del av en gjeng eller et team. De er fulle av pasjon for andre, elsker andre uten forbehold. De oppleves som hjelpsomme, godtroende og er gode lyttere. De er robuste og rister fort av seg nederlag, tilgir lett og går på igjen. Kanskje er du selv eller kjenner en nytelsessøkende kosegris? Eller en heldiggris?

Å leve med Yin og Yang og de fem elementer

Jeg lærte kinesisk astrologi da jeg tok utdannelsen min i Feng Shui for nesten 20 år siden. Å stadig forstå flere fasetter og få en dypere forståelse for kinesisk filosofi, yin og yang, de fem elementer har siden den gang vært en stor fascinasjon for meg. (Noe denne bloggen bærer preg av 🙂 ) Er du nysgjerrig på kinesisk astrologi kan fortelle deg om dine lykkebringende elementer kan du lese om det her. Akupunktur er de samme prinsippene anvent i en medisinsk modell.

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips