vinterdepresjon og akupunktur

Sen høst – og snart er det vinter
Det nærmer seg vinter, men den er ikke her helt enda. Først skal alle bladene bli gule og røde og falle av trærne. Vi går inn i en tid som er mer innadvendt, tilbaktrukket og stille. Pinnsvinet legger seg i snart dvale, og vi trekker oss også tilbake – inn i hjemmet vårt. Kanskje det trengs en opprydding der? Hvordan kan hjemmet bli en behagelig og trygg hule for deg? Høsten er tid for å planlegge og for godt interiørdesign. En opprydding hvor du kvitter deg med det du ikke bruker eller elsker kan være en god måte å begynne å forberede seg på den kommende vinteren. Er du nysgjerrig på feng shui kan du lese om det her

forkjølelse

Tradisjonell kinesisk medisin er et medisinsk system som behandler de fleste plager, både akutte og kroniske. Her er noen eksempler på tilstander som ofte dukker opp på klinikken om høsten:
Bihulebetennelse, ørebetennelser, halsbetennelse og andre luftveisinfeksjoner. Akupunktur er mye brukt ved  gjentatte infeksjoner.
Slitenhet, med mer overskudd står man bedre rustet mot infeksjoner og andre utfordringer som dukker opp på høsten. Ofte ser jeg at slitenhet er bakenforliggende årsak ved gjentatte infeksjoner.
Fordøyelsesplager kan skyldes emosjonelle, fysiske eller medfødte forhold. Jeg har god erfaring med at akupunktur og kostholdsråd fra kinesisk medisin har god effekt ved ulike fordøyelsesplager.
Smerter (for eksempel fra rygg eller hofter, nakke, skuldre, armer og knær) og akupunktur er det er forsket mye på. Forskningen viser så gode resultater at legemiddelhåndboka anbefaler akupunktur ved bekkenløsning og lave korsryggsmerter. Min erfaring er at akupunktur kan ha fin effekt både ved kroniske og akutte smerter.
Hudlidelser som kløe, eksem og psoriasis kan også behandles med akupunktur – visste du det?
Akupunktur kan forresten fint benyttes på barn, og jeg har nødvendig videreutdannelse i dette. Se her!

 

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips