Bekkenløsning

Akupunktur kan lindre smerter i bekkenet og nasjonale retningslinjer anbefaler akupunktur ved bekkenløsning

Bekkenløsning

I svangerskapet foregår en hormonell påvirkning som mykner opp brusk og sener. Dette er en del av kroppens naturlig forberedelse til fødsel. Hos noen kan denne prosessen gi smerter som kan oppleves på ulike måter. Ofte kan det være vondt være vondt midt foran i skambenet, i lysken eller i overgangen mellom rygg og rumpe. Smertene kan også sitte på yttersiden av hoftene, over rumpa, nedover beina, i underlivet, innsiden av lårene eller kan føles vondt inni hofteleddet.

Søvnproblemer kan følge med tilstanden fordi det er vondt å snu seg og vanskelig å finne en behagelig sovestilling. Den gravide med bekkenløsning kan få et nedsatt aktivitetsnivå, og ha behov for praktisk hjelp og avlastning. Det kan være både vondt og frustrerende.

Akupunktur tilpasses individuelt

Behandlingen tilpasses individuelt ut fra hva som plager den enkelte. Den første behandlingen starter derfor med en samtale for å kartlegge både bekkenløsningen og den generelle tilstanden.

Ut fra dette vurderer jeg som akupunktør hvilke akupunkturpunkt som kan hjelpe best. Man kan noen ganger bruke lokale akupunkturpunkter der smertene er og ellers brukes akupunkturpunkter andre steder på kroppen for å lindre smertene.

Akupunktur er nevnt i legemiddelhåndboka som en anbefalt behandlingsmetode ved bekkenløsning. Min erfaring med å behandle bekkenløsning er god. Slik jeg ser det har akupunktur er en helhetlig virkning både på smerten og hvordan man føler seg. Mange oppgir også at de sover bedre som følge av akupunktur.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål!

Ved bekkenløsning – finn en ledig time til akupunktur!

Jeg har timer både på dagtid og på ettermiddag/kveld. Ta en titt på min online timebestilling !

Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips