Hva – enda et nyttår ?!

Jo det stemmer!  Ikke før var vi ferdige med å feire nyttår etter den vestlige kalenderen – konfettien har liksom akkurat lagt seg og nyttårsforsettene er brutt (eller?) – så er det enda en nyttårsfeiring som står for tur.
Kinesisk nyttår feires på den første nymånen i det nye året i kinesisk kalender. Dermed vil datoen variere fra år til år akkurat som med påsken hos oss. Noen år kommer det kinesiske nyttåret sent (det vil si litt ut i februar) og noen ganger tidlig (altså i slutten av januar). I går var det kinesisk nyttår og dagen i dag 28. januar er første dag i ildhanens år.
Vintermånedene i den kinesiske kalenderen er er november, desember og januar. Dette sies å være i tråd med naturens rytmer og den første vårmåneden står snart for tur.  I begynnelsen av februar begynner lyset å komme tilbake. Med lyset kommer fargene, og stadig flere fugler begynner å kvitre. Jorden (og vi)  begynner langsomt å våkne etter vinterdvalen. Sola varmer litt etterhvert. Frøene og røttene som ligger beskyttet nedi jorda begynner kanskje så smått å forberede seg på å skulle våkne til liv?
De fire årene jeg studerte Feng Shui lærte jeg også kinesisk astrologi. Å se på fødselsdato til de som skal bo eller jobbe under samme tak er en del av vurderingen for å finne de beste løsningene for hver enkelt og for samspillet dem imellom.
Å forstå astrologi er også tradisjonelt en del av den kinesiske medisinen og dermed akupunktur. Det finnes ulike astrologiske systemer og i min hovedoppgave på akupunkturhøgskolen tok jeg for meg et system («Stems and Branches») som kan flettes inn i akupunkturbehandlingen. Jeg har ikke brukt dette systemet så aktivt de siste årene men nå våknet jeg plutselig opp her og husket på hvor morsomt dette er…  I år – i ildhanens år! Var det den ildfulle nyttårshanen som med et energetisk»Kykelikyyyy» vekket meg?
I reading ser et man et annet menneske direkte på det spirituelle plan, altså uten å gå veien via et horoskop. Hvis du synes dette virker spennende og har lyst il å prøve reading – ta kontakt! Du trenger ikke nødvendigvis ønske å ta tak i et stort og vanskelig problem. Kanskje du vil ha en impuls, eller bare er nyskjerrig? Reading kan også gjøres over telefon eller via skype.
Ha et riktig godt ild-hane-år!
Feng Shui tips

Velkommen til mine årstidstips!

Jeg deler min kunnskap om hvordan du kan leve i samspill med naturens sykluser. Lær om deg selv, helse og kropp i månedens e-post!

Så gøy! Velkommen til sesongens tips